Parteneriat istoric în Formula 1: McLaren va utiliza motoare Renault până în 2020

de Daniel Popescu
Vineri, 15.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat despărțirea de Honda și utilizarea motoarelor Renault până în 2020, ceea ce marchează o alianță neobișnuită între cei doi constructori auto.

Marele Premiu al statului Singapore este dominat de o serie de anunțuri spectaculoase cu privire la colaborările dintre echipe și furnizorii de motoare pentru sezonul viitor.

McLaren a reușit să-și îndeplinească obiectivul de a renunța la motoarele Honda din cauza lipsei de performanțe și fiabilitate și a ajuns la un acord final cu Renault prin care va utiliza unitățile de propulsie ale francezilor în următoarele 3 sezoane.

Parteneriatul marchează astfel o colaborare inedită între un producător de mașini sport exclusiviste precum McLaren și un constructor de volum precum Renault, care alături de Nissan și Mitsubishi a devenit cel mai mare constructor auto din lume. În plus, Renault, care are propria echipă în Formula 1, va furniza motoare pentru una dintre rivalele sale, însă francezii afirmă că acest lucru reprezintă de fapt un beneficiu.

"McLaren este o echipă care nu numai că ne va ajuta să dezvoltăm motorul, dar va juca rolul de referință și exemplu în construcția șasiului nostru.

Acest acord corespunde cu strategia noastră pe termen mediu și cu obiectivul de a câștiga curse în 2020", spune Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault.

Constructorul francez a primit sprijin financiar pentru acoperirea costurilor generate de furnizarea motoarelor către McLaren, în condițiile în care a renunțat la acordul cu Toro Rosso, echipă care va utiliza motoare Honda. Ca parte a beneficiilor, Renault a încercat să obțină și semnătura lui Daniel Ricciardo de la Red Bull, însă în cele din urmă a obținut doar un împrumut al lui Carlos Sainz Jr pentru sezonul 2018.

În urma acestor acorduri, este foarte posibil ca Fernando Alonso să-și prelungească contractul cu McLaren până în 2020. 

Via Renault, McLaren, Motorsport

Comentarii (4)

  • Face cum face fandositul si tot la Renault ajunge.
    5 12
  • Ti-e ciuda nu ?
    11 2
  • Nu. Fapt divers, omule. Nu te mai irita degeaba.
    1 7
  • Ma mir...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru