Parteneriat: BMW și americanii de la Solid Power vor să dezvolte baterii solide care să mărească autonomia mașinilor electrice

de Petre Barac
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a încheiat un parteneriat cu firma americană Solid Power prin care cele două entități vor dezvolta baterii solide care să mărească autonomia viitoarelor mașini electrice.

Tehnologia bateriilor solide permite o capacitate mai mare de stocare a energiei comparativ cu bateriile litiu-ion, precum și o siguranță sporită în utilizare.

Tot mai mulți producători auto caută să exploateze avantajele acestei tehnologii prin reducerea costurilor și investiția în baterii durabile și mai puternice pentru mașinile electrice.

Pe listă se află acum și BMW, care a anunțat un parteneriat cu firma Solid Power. Americanii susțin că au reușit să dezvolte o baterie solidă, complet nouă, cu o energie de 2-3 ori mai mare decât bateriile litiu-ion convenționale.

Înființată în 2012, Solid Power consideră că bateriile sale solide pot să rezolve multe dintre problemele de siguranță și costurile de siguranță asociate bateriilor litiu-ion.

Termenii parteneriatului dintre BMW și Solid Power nu au fost dezvăluiți, însă constructorul german este determinat să obțină autonomii semnificativ mai mari pentru viitoarele sale mașini electrice.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru