Parisul vrea să interzică circulația mașinilor în centrul orașului în fiecare duminică: zona va deveni pietonală

de Daniel Popescu
Joi, 15.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarul Parisului intenționează să interzică circulația în centrul orașului în fiecare zi de duminică, pentru ca zona respectivă să devină exclusiv pietonala.

Parisul s-a remarcat în ultima perioadă printr-o serie de măsuri care vizează limitarea drastică a circulației mașinilor, ca urmare a poluării excesive.

Cea mai recentă propunere vine din partea primarului Anne Hidalgo, care anunță că studiază posibilitatea de a interzice circulația mașinilor în centrul orașului în fiecare duminică. În prezent, circulația mașinilor este interzisă în zona respectivă doar în ultima zi de duminică a fiecărei luni, iar măsura s-a dovedit a fi una apreciată.

În plus, există o propunere ca pietonii să poată apela la shutlle-uri autonome pentru a circula mai rapid dintr-o parte în alta a centrului orașului.

"Primarii din arondismentele 3 și 4 au propus ca inima Parisului să devină pietonală și să implementăm shutlle-uri autonome care să conecteze cele patru arondismente centrale. Am decis să studiez această propunere și am un sprijin puternic din partea locuitorilor", a declarat ea.

În schimb, unii primari din arondismente critică propunerea, pe care o consideră "populistă" cu scopul de a câștiga voturile locuitorilor din centrul orașului.

Noua propunere vine la scurt timp după ce Parisul a anunțat că va lansa în septembrie 2019 un serviciu de închiriere cu o flotă de 10.000 de biciclete electrice pentru a reduce poluarea și traficul.

Bicicletele vor fi disponibile pentru o chirie de circa 40 de euro pe lună, în condițiile în care o bicicletă electrică costă în Franța 1.500 - 2.000 de euro, echivalentul utilizării noului serviciu pe o perioadă de 4-5 ani.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru