Parcarea de tip park&ride din București a fost deschisă luni: tarif de un leu pe oră și capacitate de 660 de mașini

de Daniel Popescu
Luni, 12.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima parcare de tip park&ride din București, situată la începutul Șoselei București - Târgoviște, a fost inaugurată luni și are o capacitate de 660 de mașini. Prețul este de un leu pe oră.

Metrorex a anunțat luni că a inaugurat prima parcare de tip park&ride din București, situată în zona Straulesti, chiar la începutul Șoselei București - Târgoviște.

Parcarea a fost construită în regim de înălțime P+3 etaje, are o capacitate totală de 660 de locuri și oferă acces direct la stația de metrou Străuleşti prin intermediul unei galerii subterane.

Conform unor informații anunțate anterior, prețul parcării este de un leu pe oră. Cel puțin până în prezent, Metrorex nu a anunțat existența unor abonamente zilnice, săptămânale sau lunare, care ar fi în avantajul persoanelor care doresc să folosească parcarea pe termen lung.

Decizia de a implementa doar tarife orare este surprinzătoare în condițiile în care autoritățile speră ca persoanele care vin din localități învecinate precum Mogoșoaia sau Buftea să parcheze mașina și să folosească metroul pentru a ajunge la locul de muncă, ceea ce ar permite o descongestionare a traficului în zona de nord-vest a Bucureștiului.

Autoritățile locale susțin că vor construi parcări de tip park&ride la toate ieșirile din București, acolo unde Șoseaua de Centură se intersectează cu autostrăzile A1, A2 și A3.

Pentru moment, există un proiect pentru o parcare de tip park&ride și la capătul Șoselei Pantelimon, însă nu este clar cât timp vor dura lucrările.

Via Mediafax

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru