(P) Continental este dublu câștigător la testul anvelopelor de iarnă ADAC

de Automarket.ro
Luni, 29.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
WinterContact TS 860 pe primul loc, cu ambele dimensiuni testate. ADAC laudă echilibrul produselor, iar rezultatele se încadrează între „bine” și „deficient”.

În comparația actuală a anvelopelor de iarnă, realizată de cluburile automobilistice ADAC, ÖAMTC și TCS din Germania, Austria și Elveția, anvelopele de iarnă Continental au devenit câștigătoare cu ambele dimensiuni testate.

În cazul WinterContact TS 860 cu dimensiunea 175/65 R14, specialiștii au menționat următoarele: „Anvelope de iarnă foarte echilibrate cu cele mai bune calificative pe umiditate și zăpadă, cu calificativ bun inclusiv pe carosabilul uscat”, iar evaluarea pentru același model de anvelopă, însă cu dimensiunea 205/55 R16, a fost: „Foarte echilibrat cu cele mai bune calificative pe umiditate și consumul de carburant, deosebit de bun și pe zăpadă”.

Anvelopele cu dimensiunile testate sunt adecvate pentru o multitudine de autoturisme, între cele de clasă mică până la medie. Vehiculele folosite la testare au fost un VW Golf 7 și un Ford Fiesta. Specialiștii cluburilor automobilistice au testat 28 de modele de anvelope de iarnă produse de mărci europene, americane și asiatice în cadrul a 17 categorii, iar câștigătoarele continental au primit nota medie 2,1 pentru dimensiunea mai mică și 2,2 pentru dimensiunea mai mare.

Realizatorii testului s-au arătat mai puțin mulțumiți de producătorii asiatici.

Din cauza dificultăților întâmpinate pe carosabilul umed, aceștia a fost nevoiți să se mulțumească cu calificativul „deficient”.

WinterContact TS 860 este specialistul pentru perioada de iarnă, destinat vehiculelor mai compacte și mai mici. Gama de produse include în prezent 66 de modele cu dimensiuni între 13 și 17 țoli, cu indici de viteză până la 240 km/h - printre care numeroase variante cu marcaj XL pentru capacitate portantă ridicată și/sau muchie de protecție a jantelor.

Comentarii (1)

  • cineva
    Ce surpriza!
    Ma asteptam ca, la un test facut de germani sa castige Pirelli, Michelin sau Goodyear!
    Ca sa vezi....
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru