Opel va lansa 8 modele noi și actualizări până în 2020: Adam, Cascada și Karl vor fi eliminate din gamă

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel va lansa 8 modele noi și actualizări până la sfârșitul anului 2020, în timp ce Adam, Cascada și Karl vor fi eliminate din gamă la finalul anului viitor.

Opel a anunțat în această săptămână o actualizare cu privire la planurile pe termen scurt pentru gama sa de modele. Constructorul german se va concentra în special pe modelele care generează volume mari de vânzări și va renunța la modelele de nișă care nu au câștigat notorietate.

Astfel, Opel va lansa 8 modele noi și actualizări până la sfârșitul anului 2020. Pe lista enumerată de germani există și câteva actualizări dezvăluite anterior: noua generație Corsa și succesorul utilitarei Vivaro vor fi lansate în 2019, în timp ce succesorul lui Mokka X va fi prezentat în cursul anului 2020.

De asemenea, versiunea electrică a noii generații Corsa și varianta plug-in hybrid a SUV-ului Grandland X vor putea fi comandate începând din vara anului 2019. Planurile prevăd însă existența a patru modele electrificate în gama până la sfârșitul anului 2020.

Opel renunță la trei modele

Ca parte a noii strategii, Opel nu va dezvolta generații noi pentru trei modele: hatchback-ul Adam, decapotabila Cascada și modelul de oraș Karl vor mai fi vândute numai până la sfârșitul anului 2019, după care vor fi eliminate din gamă.

De altfel, Opel mizează pe creșterea puternică a SUV-urilor, care ar urma să aibă o cotă de 40% din vânzările totale ale constructorului cel târziu în 2021.

În plus, până în 2024, fiecare model Opel va avea cel puțin o versiune electrificată (electrică sau hibrida).

Via Opel

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Foarte probabil OPEL Grandland X va avea doua versiuni PHEV, aidoma PEUGEOT 3008 GT Hybrid 2019:
    - varianta cu tractiune frontala si autonomie 40 km WLTP;
    - varianta cu tractiune electrica pe spate si autonomie pur electrica 50 km WLTP.
    Sa vedem insa si PRETURILE ....
    5 0
  • decizie buna luata de opel ...
    adam, cascada si karl erau oricum esecuri comerciale

    se pare ca se indreapta lucrurile la opel. nu as fi mirat sa aud ca 2018 va fi primul an pe profit dupa decenii de pierderi
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru