Opel va concedia 20% dintre angajații unei uzine din Marea Britanie: fabrica produce Astra și Astra Sports Tourer

de Daniel Popescu
Duminica, 25.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat că va concedia 20% dintre angajații uzinei Ellesmere Port din Marea Britanie ca urmare a scăderii vânzărilor pentru cele două modele produse aici, Astra și Astra Sports Tourer.

Grupul PSA Peugeot-Citroen continuă politica de restructurare a uzinelor Opel din Europa după preluarea constructorului german de la General Motors.

De data aceasta, Grupul a anunțat că va concedia 241 de persoane de la uzina Opel din localitatea britanică Ellesmere Port, echivalentul a circa 20% din actuala forță de muncă.

Înainte ca Grupul PSA să achiziție Opel, uzina avea circa 1.900 de angajați, iar prima rundă de concedieri a avut loc în octombrie 2017 și a vizat 400 de persoane. Ulterior, în luna ianuarie a acestui an, Opel a mai concediat 250 de persoane, astfel că uzina are în prezent circa 1.250 de angajați și va rămâne cu puțin peste 1.000 de oameni după noua serie de concedieri.

"Restructurarea este necesară pentru ca uzina să fie competitiva atunci când este comparată cu uzinele de top", explică oficialii Opel motivele pentru care au luat această decizie.

Uzina de la Ellesmere Port produce modelele Astra și Astra Sports Tourer, iar decizia are drept cauză principală scăderea vânzărilor Opel din Marea Britanie cu circa 11% în primele 10 luni ale acestui an.

Anterior, Carlos Tavares, CEO-ul Grupului PSA, a anunțat că va decide în 2020 dacă va închide sau nu această uzină.

Via Opel, Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru