Opel pregătește 8 modele noi în următorii doi ani: “Fiecare model din gamă va avea versiune electrică până în 2024"

Publicat marţi, 13.11.2018 07:48 de Paul Cosma

Opel a anunțat că va lansa 8 modele noi în următorii 2 ani, printre care Corsa electrică și versiunea plug-in hybrid pentru Grandland X. În plus, constructorul din Russelsheim promite că fiecare model din gamă va avea versiune 100% electrică până în 2024.

Planul de redresare financiară a dat roade pentru Opel în ultimele 12 luni, sub patronajul PSA, iar germanii privesc acum cu încredere către viitor.

După o primă jumătate de an cu un profit de peste jumătate de miliard de euro și o reducere cu 28% a costurilor, Opel pregătește o adevărată ofensivă cu 8 modele noi în următorii doi ani.

Mai mult, Opel promite că fiecare model din gamă va avea o versiune electrică până în 2024. Patru modele vor fi deja ”electrificate” în 2020, printre care Corsa electrică și Grandland X PHEV, primul plug-in hybrid de la Opel.

“Această ofensivă ne va ajuta să atingem obiectivele privind emisiile CO2 impuse de Uniunea Europeană,” a spus Michael Lohscheller, CEO-ul Opel.

Viitoarea filozofie de design a constructorului german va fi bazată pe conceptul Opel GT X Experimental (foto), un SUV compact 100% electric al cărui rol principal este să evidențieze principalele schimbări estetice ce vor fi implementate pe viitoarele modele Opel.

Via Opel

  • 4135, marţi, 13.11.2018 11:30

    nu credeam sa ajung sa spun asta, dar se pare ca steaua lui Opel incepe sa straluceasca din ce in ce mai puternic daca inainte de PSA, pt mine cel putin Opel avea atractivitate zero, cu produse anoste si neatragatoare, viitorul se anunta foarte interesant pt ei - si pt noi evident, inca mostenesc in gama destule modele mai nasparlii din epoca GM, pt ca inlocuirea nu se face asa tac-pac peste noapte, dar concepte gen GT X Experimental arata extrem de futuriste, iar daca asta va fi sursa inspiratiei pt toata gama, cred ca Opel va avea cea mai fresh oferta

  • ACE - Craiova, marţi, 13.11.2018 12:35

    Grandland X va fi disponibil și cu sistem de propulsie plug-in hybrid începând cu vara lui 2019.