Opel Mokka X va primi o versiune electrică în 2020: autonomia ar putea ajunge la circa 450 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Sambata, 09.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mokka X va deveni primul SUV din gama Opel care va fi disponibil într-o variantă 100% electrică. Modelul ar urma să fie lansat în 2020, iar voci apropiate companiei spun că autonomia va ajunge la circa 450 de kilometri.

Planurile Opel vizează electrificarea tuturor modelelor din gamă până în 2024. Ofensiva constructorul din Russelsheim începe anul viitor, nemții urmând să prezinte noul eCorsa, o variantă 100% electrică a lui Mokka X și o versiune plug-in hybrid a lui Grandland X.

Primul model electric pe care nemții îl vor aduce în fața publicului ar urma să fie eCorsa. Cea de-a șasea generație a hatchback-ului subcompact va fi prezentată în următoarele luni, urmând ca versiunea electrică să fie lansată la începutul anului viitor.

Conform unor surse apropiate companiei, versiunea electrică a lui Mokka X va fi prezentată în prima jumătate a anului 2020. Apropiații constructorului german spun că SUV-ul electric va miza pe arhitectura viitorului DS 3 Crossback E-Tense. În aceste condiții, varianta electrică a lui Mokka X ar urma să integreze o baterie de 50 kWh, valoare suficientă pentru a asigura o autonomie de până la 450 de kilometri (valoare NEDC).

Tot în 2020, Opel va introduce pe piață și versiunea plug-in hybrid a lui Grandland X.

Chiar dacă nemții nu au detaliat sistemul PHEV pregătit pentru viitorul SUV, este foarte posibil ca tehnologia să fie împrumutată de la Peugeot 3008 Hybrid. Sistemul de propulsie pregătit de francezi incude un motor pe benzină de 1.6 litri și 180 CP și un motor electric de 110 CP. În total, sistemul PHEV oferă 225 CP, în timp ce autonomia în modul electric ajunge până la 40 de kilometri mulțumită unui acumulator cu capacitatea de 11.8 kWh.

Via | AutoExpress

Comentarii (6)

  • Edikkk
    Niceee !!
    1 7
  • Niciodata anul acesta, mereu la anu'.. si la multi ani.
    Tare mi-e ca tot la gpl ajungem, se fac nepotii mari, vin stranepotii si electricele.. la anu'
    9 0
  • ai idee ce inseamna sa duci la indeplinire un astfel de proiect? ce resurse financiare necesita, ce resurse umane si ce competente implica, ce proceduri noi trebuie elaborate, ce indicatori de calitate si eficienta trebuie respectati, ce efort logistic trebuie facut pentru a cauta si a selecta noi furnizori, ce efort tehnic trebuie facut pentru a orienta departamentele tehnice in directia dorita spre a corecta lipsurile fara a pierde punctele tari, ce efort de resurse umane pentru a promova pe cei care pot misca lucrurile fara a-i demotiva pe ceilalti. Ce efort decizional pentru prevedea evenimentele nedorite, pe cat posibil, pentru a programa etapele proiectului, pentru a folosi resursele limitate astfel incat sa se obtina maximul de profit si sa se evite risipa.
    Tu vrei azi. Sunt curios, cu ce te ocupi?

    P.S. Nu ca gpl n-ar fi o optiune buna pentru oamenii saraci.
    3 6
  • @tu
    Să știi că acestor săraci care își pun GPL pe Ränge Rover, Lexus, S-Klasse, Porsche etc, li se cam rupe de părerea ta!
    6 1
  • pai daca li se rupe, de ce comenteaza?!

    In orice caz, este cocalarism maxim montarea gpl pe astfel de masini. Adica dai o gramada de bani sa-ti iei o masina "premium", dar n-ai bani de benzina! ha ha ha, ce dovada in plus mai vreti pentru a justifica dorinta de parvenire a acestor indivizi?

    Sunt intradevar saraci, daca nu din punct de vedere material, atunci din alte puncte de vedere cu siguranta. Saracii de ei.

    Aaaa, dar poate vor sa fie mai eco cu gpl. Serios! La motoare de 3, 4 sau 5 litri?
    Cat ma pot distra in tara asta.
    1 1
  • Gresit.Autorul cred ca nu a transformat corect milele in km.Informatia vine de la comunicatele de presa ale companiei si acolo se specifica o autonomie de 190 mile,ceea ce inseamna undeva la 300 km.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru