Opel anunță o versiune pentru raliuri a hatchback-ului electric Corsa-e: modelul va debuta în propria competiție în 2020

de Daniel Popescu
Joi, 22.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hatchback-ul electric Opel Corsa-e va primi anul viitor o versiune de raliuri care va participa în propria competiție într-un nou campionat german.

La numai câteva ore de la publicarea unui teaser pe rețelele sociale, Opel a dezvăluit care este modelul misterios pe care îl pregătește pentru lansare cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Producătorul german va prezenta o versiune pentru raliuri a hatchback-ului electric Opel Corsa-e, care va participa în noua competiție de raliuri Opel e-Rally Cup dezvoltată în parteneriat cu ADAC. Etapele de raliu se vor desfășura în cea mai mare parte ca etape suport pentru Campionatul German de Raliuri, iar primele runde sunt deja programate pentru vara anului viitor.

Versiunea pentru raliuri a lui Opel Corsa-e nu a primit încă un nume oficial și va împrumuta platforma tehnică a modelului de serie. Astfel, varianta pentru raliuri va folosi același motor eletric de 136 de cai putere și cuplu de 260 Nm, în timp ce acumulatorul are aceeași capacitate de 50 kWh.

Întrucât ese vorba despre un model de competiție, Opel nu a menționat autonomia bateriei, însă în cazul versiunii de serie Corsa-e aceasta permite parcurgerea a până la 330 de kilometri între încărcări.

Competiția Opel e-Rally Cup va înlocui practic competiția Opel Adam R2, în care producătorul german furniza modelul de raliuri Adam R2.

Primul sezon al noii competiții va alinia la start 15 unități de raliuri, iar Opel susține că prețul va fi "semnificativ mai mic de 50.000 de euro".

Versiunea de serie Opel Corsa-e poate fi deja pre-comandată inclusiv în România pentru un preț de pornire de aproape 30.000 de euro.

Pe lângă Opel, și Hyundai va prezenta la Frankfurt un model electric pentru raliuri.

Via Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru