Oficial: viitoarea generație Honda Jazz debutează în 2020 și va avea doar sistem hibrid de propulsie

de Cornel Șocariciu
Marti, 10.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Honda au anunțat că viitoarea generație Jazz va fi disponibilă în Europa doar în versiuni cu sistem hibrid de propulsie. Debutul noului model va avea loc în 2020.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Honda a prezentat primul model electric din gamă: Honda e. De asemenea, reprezentanții companiei nipone au subliniat detaliile strategiei "Electric Vision" (toate modelele Honda din Europa vor avea cel puțin o versiune electrificată până în 2025).

În planurile Honda apare și o nouă generație Jazz. Conform oficialilor producătorului japonez, viitorul Jazz va fi prezentat în 2020, iar pe piața din Europa, modelul va fi disponibil exclusiv cu un sistem de propulsie hibrid.

Viitorul Jazz va miza pe un sistem hibrid asemănător cu cel utilizat în prezent de CR-V Hybrid. SUV-ul japonezilor beneficiază de un motor pe benzină de 2.0 litri i-VTEC, un motor electric și un set de baterii. Alături de acest ansamblu, Honda CR-V Hybrid integrează un motor/generator secundar și o transmisie cu raport fix. În cazul lui Jazz, propulsorul cu ardere internă de 2.0 litri va fi înlocuit cu unul de un litru sau 1.5 litri.

Conform strategiei "Electric Vision", până în 2025, toate modelele Honda vor fi disponibile cu sisteme electrificate de propulsie.

Următorul model aflat pe lista Honda este Civic, o versiune cu sistem hibrid de propulsie fiind programată pentru debut în 2021.

Via | Honda, Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru