Obiectivul Nissan până în 2022: japonezii vor să vândă un milion de mașini electrice și hibride pe an

de Petre Barac
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea să ajungă la vânzări anuale de un milion de unități pe segmentul mașinilor electrice și hibride, cel mai târziu în 2022, potrivit unui comunicat al companiei.

Constructorii auto se confruntă cu numeroase provocări legate de dezvoltarea mașinilor electrice, astfel încât acestea să respecte cerințele exigente în materie de emisii. În același timp, costurile cu cercetarea și producția sunt ridicate, iar infrastructura nu este nici ea la un nivel optim.

În aceste condiții, Nissan și-a stabilit un obiectiv ambițios, cu orizontul 2022. Până atunci, japonezii vor să ajungă la vânzări anuale de un milion de mașini electrice și hibride.

Strategia Nissan M.O.V.E 2022 include, printre altele, “electrificarea” tuturor modelelor brandului Infiniti începând cu anul fiscal 2021 și introducerea a 20 de modele cu tehnologii autonome pe 20 de piețe diferite.

Japonezii se așteaptă ca mașinile electrice și hibride să reprezinte 40% din vânzările totale în Japonia și Europa, până în 2022. Procentul ar urma să crească la 50% până în 2025.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • Excelent! Toyota, Nissan, Tesla vor avea un viitor in lumea auto. Despre altii nu as fi asa sigur...
    4 12
  • @Bv

    ai impresia ca ceilalti vor sta cu mainile in san sa vina cineva sa le dea de pomana? Unii "au furat" startul, altii asteapta sa oboseasca "iepurii" sa vina din urma si sa culeaga roadele efortului celorlalti: producerea nisei de piata, incurajarea acesteia in a achizitia de electrice, diminuarea costului cu tehnologia, etc
    8 11
  • ACE - Craiova
    Viitorul este electric.
    In timp ce, la ora actuala in lume s-au vandut cca 5.000 de masini cu hidrogen:

    In anul 2017:
    - Franta a instalat 12.000 de puncte ELECTRICE noi de încărcare;
    - Germania - a construit sub 8.000 de puncte noi de încărcare;
    - Marea Britanie a construit în jur de 2.800.

    https://insideevs.com/france-installed-12000-new-charging-points-2017/
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru