Noutăți pentru cel mai mic membru al gamei Skoda: Citigo primește un facelift

de Bogdan Mirică
Joi, 09.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a introdus o serie de revizuiri estetice pentru actualul Citigo, cel mai mic model al său și frate cu Volkswagen Up! și Seat Mii.

După ce Volkswagen a revizuit actualul Up!, și fratele de concern Skoda a pregătit o serie de modificări pentru omologul din Cehia: micul Citigo.

Modelul ar urma să își facă apariția în cadrul Salonului Auto de la Geneva cu o grilă frontală nouă, cu spoilere și o capotă redesenate, proiectoare de ceață, culori noi de caroserie și noi modele de jante. Grație modificărilor estetice, Skoda Citigo crește și în lungime cu aproape trei centimetri.

Interiorul a primit o echipare mai bogată, o planșă de bord în două culori, instrumente de bord revizuite, scaune ceva mai ergonomice, comenzi pe volan și climatizare automată. Acum există și lumini de tip cornering care se aprind pe direcția virajului, la viteze de până la 40 de km/h.

Citigo oferă acum în standard și funcția City Safe Drive, capabilă să funcționeze cu succes între 5 și 30 de km/h, scanând o distanță de 10 metri în fața mașinii. Sistemul poate frâna automat, evitând accidentul sau reducând valoarea pagubelor.

Pe lista de opționale se regăsește o conexiune prin Bluetooth, senzori de lumini și ploaie, un sistem multimedia Maxi-Dot și climatizare automată.

Gama de motorizări rămâne aceeași, cu motorul de un litri, normal aspirat, capabil să dezvolte 60, respectiv 75 de cai putere.

În ambele situații cuplul motor este de numai 95 Nm, iar consumul mediu este similar: 4.1 litri/100 de kilometri.

Comentarii (3)

  • Asteptam si o varianta Scout -::)))
    3 2
  • @misha: Glumeai? Nu uita ca exista deja Cross up! :))
    2 3
  • @Tibi

    Stiam de Cross up. Tocmai de aceea ideea, desi funny, mi se pare cat se poate de plauzibila.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru