Noutăți pe grila de start pentru sezonul 2020: Ocon îl înlocuiește pe Hulkenberg la Renault, Bottas și-a prelungit contractul cu Mercedes

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esteban Ocon a semnat un contract cu Renault pentru sezonul 2020 și îl va înlocui pe Nico Hulkenberg, în timp ce Valtteri Bottas și-a prelungit acordul cu Mercedes pentru încă un sezon.

În aceeași zi în care Formula 1 a anunțat calendarul competițional pentru sezonul 2020, două echipe de top au făcut o serie de anunțuri importante pentru același an.

Prima informație a venit din partea celor de la Mercedes, care i-au prelungit contractul lui Valtteri Bottas pentru un al patrulea sezon consecutiv. Finlandezul nu a fost capabil să lupte pentru titlul mondial împotriva coechipierului său Lewis Hamilton, însă pe de altă parte echipa a considerat că acesta este esențial în lupta pentru titlul constructorilor, mai ales datorită modului în care a colaborat cu Hamilton.

"Performanțele mele au devenit mai bune în fiecare an și acest anunț este un imbold grozav pentru a începe a doua jumătate a sezonului 2019. Obiectivul meu general este să devin campion mondial", a declarat el.

Confirmarea lui Bottas se datorează însă și unui factor extern: Mercedes a reușit să-l plaseze pe Esteban Ocon la Renault. Timp de câteva luni, Mercedes a analizat dacă să-l păstreze pe Bottas sau să semneze un contract cu Ocon, a cărui carieră este sprijinită de constructorul german.

Ocon va avea însă acum oportunitatea de a concura pentru Renault în locul lui Nico Hulkenberg.

Francezii au luat această decizie ca urmare a faptului că Hulkenberg nu a reușit să se ridice la înălțimea rezultatelor lui Daniel Ricciardo. De altfel, Ocon avea locul asigurat la Renault și în 2019, însă l-a pierdut în ultimul moment după ce Ricciardo a acceptat oferta francezilor.

"Sunt foarte mândru să devin pilot Renault. Am crescut la Enstone, întâi cu Lotus în 2010 și apoi cu Renault. Sunt foarte atașat de această echipă, care mi-a deschis calea spre motorsport. Sunt mulțumit că o echipă cu ambiții mari mi-a acordat oportunitatea să-mi demonstrez din nou abilitățile la cel mai înalt nivel al Formulei 1", a precizat Ocon.

Via Formula 1, Formula 1

Comentarii (7)

  • mobius
    In sfarsit Hulkenberg primeste ceeace merita, dupa nenumarate gafe. In acelasi timp Ocon primeste o sansa binemeritata. Ma bucur pentru Ocon, oricum Hulkenberg nu a dovedit niciodata nimic.
    2 11
  • Hulkenberg va ajunge probabil la Haas sezonul viitor. Merita sa rămână în F1 , din moment ce ai in aceasta competitie piloți ca Stroll sau Giovinazzi. În rest , nu stiu de ce Bottas a ramas la Mercedes si nu pot să îmi explic de ce o personalitate ca mobius , care îmi dădea lecții de gramatică scrie " ceea ce " legat. Cred că tastatura e de vina , el este prea evoluat să facă asemenea greșeli ...
    7 0
  • Voi doi ar trebui sa va iubiti mai mult pentru ca aveti atatea in comun :)
    5 0
  • The Dot
    @goe :))))
    3 0
  • mobius
    Nu mi-am permis niciodata sa dau lectii cuiva, in nici un domeniu, multumesc insa pentru intelegere in privinta gramaticii. Cat priveste ramanerea lui Bottas la Mercedes, parerea mea este ca finlandezul este pilotul agreat de Hamilton si cel mai comod pentru echipa.
    4 1
  • Bine , să fie cum spui tu. Viața e prea scurtă ca să ai dușmani , fie ei si virtuali :)
    2 0
  • mobius
    Nu cred ca cineva isi doreste sa aiba dusmani. Asta (dusmania) insa. vine de la sine si Slava Domnului, din pacate amatori sunt o multime.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru