Noutăți la serviciul de car-sharing Spark: BMW i3 a fost inclus în gama de modele, iar prețurile au fost micșorate pentru luna noiembrie

de Daniel Popescu, Foto: Spark Romania
Joi, 07.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul de car-sharing Spark a inclus BMW i3 în gama de modele, iar prețurile au fost micșorate pentru toată luna noiembrie și încep de la 0.7 lei pe minut pentru Renault Zoe.

Lansat pe piața din România în luna iulie a acestui an, serviciul de car-sharing Spark a anunțat o serie de noutăți interesante.

Astfel, gama de modele disponibile a fost extinsă acum prin adăugarea lui BMW i3, care va face echipă cu Renault Zoe și Nissan Leaf. Nu este clar câte unități BMW i3 au fost incluse în gamă, însă reprezentanții Spark afirmă că serviciul va ajunge la o flotă totală de 100 de unități până la sfârșitul acestui an, după ce inițial a pornit la drum cu 50 de unități.

De asemenea, aria de acoperire a serviciului a fost extinsă recent pentru a include cele mai importante zone și cartiere din București: Pipera, Aviației, Tei, Grozăvești, Pajura, Crângași, Militari, Drumul Taberei, Văcărești, Berceni, Dristor, Pantelimon, Titan, Colentina, zona centrală și semi-centrală.

"Din grijă față de mediu ne orientăm spre cele mai bune modele de mașini electrice din piață. De aceea, am inclus acum și modelul BMW i3, o mașină performantă, cu rezultate excelente în teren.

Planurile Spark constau în extinderea flotei de mașini la un număr cât mai mare, astfel încât să fim cât mai accesibili pentru utilizatori", a declarat Iordan Tonchev, director general Spark.

În plus, Spark a introdus și prețuri promoționale pentru toată luna noiembrie. Astfel, în cazul utilizării lui Renault Zoe, tariful este de 0.7 lei pe minut sau 168 lei pentru 24 ore, în scădere de la tariful standard de 1.2 lei pe minut.

Între timp, utilizarea lui BMW i3 sau Nissan Leaf atrage costuri de 1 leu pe minut sau 240 lei pentru 24 de ore, comparativ cu tariful standard de 1.4 lei pe minut.

Spark s-a înființat în 2017 în urma unei colaborări între compania bulgară EMobility International și o companie din Lituania și activează în prezent în Sofia și Vilnius.

Pe piața din România există în prezent două servicii de car-sharing. Pony are o flotă formată din modelele Smart fortwo, Smart forfour, Mini One, BMW i3 și Mercedes-Benz A180, iar prețurile variază între 1.4 lei pe minut și 2.5 lei pe minut, în funcție de modelul ales.

Între timp, serviciul BCR e-Go folosește doar mașini electrice BMW i3, iar prețul este de 35 lei pentru primele 30 de minute și de 20 de lei pentru fiecare interval ulterior de câte 30 de minute.

De asemenea, pe piața din România s-a lansat recent și Perpetoo, primul serviciu de car-sharing între persoane fizice. 

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru