Salonul Auto de la Paris 2018

Noutăți în gama Renault pentru 2020: Clio va primi versiune hibridă, iar Megane și Captur vor avea variante plug-in hybrid

Publicat Luni, 01.10.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 3
Noutăți în gama Renault pentru 2020: Clio va primi versiune hibridă, iar Megane și Captur vor avea variante plug-in hybrid - Poza 1
Renault Clio va primi o variantă hibridă, în timp ce Megane și Captur vor beneficia de versiuni plug-in hybrid începând din 2020, o dată cu lansarea noilor generații.

Renault a anunțat luni seara câteva detalii atractive despre planurile de electrificare a gamei de modele pentru Europa. Constructorul francez a anunțat dezvoltarea unei tehnologii care a primit numele e-Tech și care va permite introducerea de versiuni hibride pentru modelele subcompacte și compacte.

Astfel, Renault Clio va primi o versiune hibridă, în timp ce Megane și Captur vor beneficia de versiuni plug-in hybrid care vor permite inclusiv rularea în regim electric. Toate aceste noutăți vor fi lansate pe piață în cursul anului 2020, atunci când toate cele trei modele vor avea deja o nouă generație.

De altfel, Renault va prezenta noua generație Clio în primăvara anului viitor, potrivit unor informații dezvăluite recent. Pentru moment, Renault nu a oferit niciun fel de alte detalii cu privire la sistemele hibride și plug-in hybrid pe care le dezvoltă, aceste informații urmând să fie furnizate mai aproape de lansările comerciale.

Tot luni seară, producătorul din Hexagon a anunțat că lucrează la dezvoltarea unei platforme de conținut sub numele Augmented Editorial Experience (AEX), care va permite pasagerilor să folosească în mod util timpul atunci când călătoresc cu o mașină autonomă. O demonstrație cu noua platformă va fi făcută marți la Salonul Auto de la Paris și va avea drept actor principal "un nou concept de lux Renault, electric și autonom", despre care în prezent nu există alte informații.

Principala noutate Renault de luni este însă K-ZE, conceptul care anunță lansarea unui SUV electric de oraș în China în 2019.

Modelul ar putea ajunge ulterior și pe alte piețe ale lumii, inclusiv în Europa.

Via Renault


Comentarii (3)

  • hazard
    oau, cate tehnologii de ultima ora, bravo Renault. Abia astept sa imi iau noua generatie de Clio cu frane pe tambur.
    5 5
  • Pt hazard
    Bine , mergi in Germania si cumpara-ti un passat din 2005 sau un bmw din 2000 , cu kilometri putini , sub 500.000 !!!
    3 0
  • Este timpul sa inlocuiti poza cu noul Clio 5 aparut la salonul auto de la Geneva.S-a anuntat ca noul Clio va avea din toamna si variante hibrid si plug-in hibrid,insa va fi dotat cu un motor de 1,6 litri si 120cp de la Nissan,cred ca marca japoneza are in depozite prea multe motoare de aceasta cilindree si nu are cum sa scape de ele decat pe variante hibride,motoare depasite tehnic si dpdv al poluarii.Daca sunt alte cauze ale introducerii acestui motor,cam mare in cilindree,rog sa se intre aici si sa dea lamuriri in acest sens.Adica,de ce este necasara aceasta cilindree,pentru ca 120cp poti sa-i scoti cu motoare turbo de cilindree mult mai mica si mai economice.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru