Noul model electric BMW i4 a fost confirmat oficial: conceptul i Vision Dynamics va avea o versiune de serie

Publicat miercuri, 07.03.2018 12:07 de Daniel Popescu

BMW a confirmat oficial că versiunea de serie a conceptului i Vision Dynamics va purta numele i4. Astfel, BMW i4 va deveni al treilea model din gama i, după i3 și i8.

La Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, BMW a prezentat publicului conceptul electric i Vision Dynamics (foto). La vremea respectivă, presa internațională a speculat că acesta anticipează lansarea unui model electric BMW i5, însă constructorul german a confirmat acum planurile concrete în cadrul unui comunicat de presă lansat în timpul Salonului Auto de la Geneva.

Astfel, BMW i Vision Dynamics va avea o versiune de serie care se va numi BMW i4, urmând astfel să devină al treilea membru al gamei de modele electrificate, din care fac parte în prezent BMW i3 (full-electric) și BMW i8 (hibrid plug-in).

"Până în 2025, portofoliul nostru global de vehicule va include 25 de modele parțial sau complet electrice. La Salonul Auto de la Frankfurt de anul trecut am dezvăluit viziunea noastră despre viitor prin BMW iVision Dynamics. Acest vehicul va deveni realitate. Îl vom construi la Munchen drept BMW i4", a declarat Harald Kruger, CEO-ul BMW, în cadrul unui comunicat de presă.

La lansarea din septembrie, BMW nu a menționat detalii despre sistemul de propulsie electric al lui i Vision Dynamics, însă a precizat la vremea respectivă că accelerația până la 100 km/h se realizează în 4 secunde. În plus, viteza de top ajunge la 200 de kilometri, în timp ce acumulatorul integrat permite o autonomie de până la 600 de kilometri.

Este incert însă dacă versiunea de serie BMW i4 va avea caracteristici apropiate de cele ale conceptului. De asemenea, oficialii BMW nu au avansat o dată concretă pentru lansarea noului model electric.

Via BMW

  • Gogu, miercuri, 07.03.2018 12:31

    Modelul i8 nu este full-electric, spre deosebire de i3, care este. Cred ca ar trebui pastrata o consecventa in precizarea tipului de vehicul.

  • tzenu_bmw, miercuri, 07.03.2018 19:17

    i4???????????? BMW.... put your shit together!!!!!!!!!!! nu conteaza ce motorizare are masina asta......in primu rand e un nenorocit de sedan.....deci numestel i5 in plm....ca numa dati peste cap creieru oamenilor..... Folositiva bunul simt si denumitiva masinile asa cum ar trebui.....nu cum va pare voua mai 'interesant'