Noul Dieselgate: Toyota, Nissan, Mazda și alții au folosit piese falsificate de la furnizorul japonez Kobe Steel

de Petre Barac, Foto: Reuters
Miercuri, 11.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania japoneză Kobe Steel a recunoscut că a falsificat informațiile privind calitatea unor produse din aluminiu și cupru folosite de circa 200 de companii, printre care Toyota, Nissan, Mazda, Honda și Mitsubishi.

Un nou scandal lovește piața auto după deja celebrul Dieselgate. Acum, nu emisiile au fost falsificate, ci mai multe produse din metal confecționate de niponii de la Kobe Steel.

Compania a anunțat că aproximativ 4% din produsele din aluminiu și cupru livrate în perioada septembrie 2016 – august 2017 nu îndeplinesc cerințele agreate cu clienții.

Toyota a catalogat situația drept un “incident grav” și verifică dacă mașinile sale sunt afectate. Compania a folosit produse Kobe Steel pentru uși, capotă și alte zone “periferice”.

Un anunț similar a venit și de la Nissan, care face verificări la mașinile sale, întrucât produsele folosite ar putea pune în pericol siguranța pietonilor în caz de impact. În aceeași situație se mai află și Mazda, Honda, Mitsubishi, Suzuki și Subaru, iar toți fac acum verificări.

Produsele Kobe Steel au fost etichetate fals de mai mulți angajați, iar neregulile au fost descoperite în urma unor controale interne.

Potrivit companiei japoneze, până în prezent nu au fost identificate probleme legate de siguranța și durabilitatea produselor fals etichetate, însă clienții afectați nu au finalizat verificările.

Printre companiile care au cumpărat produsele Kobe Steel se numără constructorii auto Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Subaru și Mitsubishi, producătorii de avioane și rachete Boeing și Mitsubishi Heavy Industries și compania de căi ferate JR Central, operatorul liniei de trenuri de mare viteză Tokaido Shinkasen.

Via Autonews

Comentarii (13)

  • Madalescu, ești în direct, poți începe emisiunea. Nu te grăbi.
    23 2
  • razvanis
    Boeing? Dafaq?
    11 0
  • Dacă asta se întâmplă în Japonia, mă întreb cum sunt controlate piesele la noi, în unitățile ce produc componente auto, navale, aerospațiale etc. Sau cum se respectă normele și tehnologiile în construcții, sănătate, învățământ etc. Bine, asta se vede cu ochiul liber. Dar cel mai tare sare în ochi Șparlamentul. Acolo unde se dau legi precum cea antifumat, dar fiecare fumează unde are chef. Ca de obicei , peștele de la cap se împute!
    22 0
  • Arogantul
    faza cu boeing e cea mai ingrijoratoare, ca daca au fost folosite piese mai slabe la trenu de aterizare e trist de tot
    13 0
  • * Tokaido Shinkansen
    3 0
  • Yakuza, pardon, Mafia, isi face seppuku lol
    15 1
  • cineva
    produsele folosite ar putea pune în pericol siguranța pietonilor în caz de impact...
    Pe bune? Adica daca erau conforme piesele siguranta pietonilor nu era pusa in pericol la impactul cu masina?
    8 2
  • Boeing a mai avut necazuri in trecut cu piese contrafacute. Si s-a lasat cu morti.

    dar etichetarea produsului ca fiind conform cerintelor ar putea sa se lase cu o chemare in instanta a celor pagubiti. Sau cu o intelegere amiabila intre parti.
    2 0
  • erata

    dar etichetarea falsa....

    m-am grabit
    0 0
  • Medelineee? Pe unde esti?
    6 0
  • Si totusi nu s-a raportat nici un incident care sa duca la aceasta stire. Daca erau probleme, dupa atatia ani si atatea milioane de masini vandute, sigur ieseau la iveala. Asa ca... mergem mai departe.
    7 2
  • MihaiV
    Este clar! Japonezii astia nenorociti sunt criminali!
    Au falsificat pana si suruburile de la usi si capota!
    Hai sa citim: Potrivit companiei japoneze, până în prezent nu au fost identificate probleme legate de siguranța și durabilitatea produselor fals etichetate.
    Si ce daca? Este?
    Muult mai grav este ce fac galbejitii, nu?
    Baieti! Va meritati golful!
    7 7
  • Piese falsificate nu e acelasi lucru cu piese neconforme. Greu cu limba romana . . .
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru