Noua generație Volkswagen Jetta: compacta germană primește noutăți la design, dar are șanse mici să ajungă în Europa

de Daniel Popescu
Luni, 15.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit la Detroit noua generație a compactei Jetta, care beneficiază de noutăți la design și de un motor TSI pe benzină de 1.4 litri și 150 CP. Modelul are însă șanse mici să ajungă în Europa din cauza vânzărilor slabe.

Volkswagen Jetta a primit o nouă generație cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, iar constructorul german pune accent pe o serie de îmbunătățiri de nivel estetic și pe utilizarea unei noi platforme care oferă diverse avantaje.

În schimb, noutățile de natură tehnică sunt mai degrabă minore.

Noua generație Volkswagen Jetta: date esențiale:

● noul Jetta a fost dezvoltat pe platforma MQB, aceeași pe care sunt dezvoltate și Golf, Tiguan, Atlas și Arteon, și are un design apropiat de cel al coupe-urilor;

● noul Jetta a crescut ușor în dimensiuni: lungimea este mai mare cu 43 mm, iar lățimea cu 35 mm, ceea ce asigură în special un spațiu mai generos la interior; compactă a preluat numeroase elemente de design de la Passat și Golf;

● la interior, Jetta beneficiază pentru prima oară de instrumente digitale, de un ecran Active Info Display cu diagonală de 10.2 inch și de un sistem de infotainment touchscreen;

● modelul se poate conecta la smartphone prin Apple Carplay, Android Auto sau Mirrorlink, în timp ce sistemul audio integrat Beats by Dre are 400 W;

● printre tehnologiile integrate se numără Front Assist și Blind Spot Monitor;

● din punct de vedere tehnic, noul Jetta este oferit împreună cu un motor TSI pe benzină cu capacitatea de 1.4 litri și 150 de cai putere, în timp ce cuplul este de 250 Nm;

● în echiparea standard, cutia de viteze este manuală cu 6 trepte, însă clienții au posibilitatea de a alege o cutie de viteze automată cu 8 rapoarte.

Volkswagen Jetta este unul dintre cele mai vândute modele din istoria constructorului german, cu aproximativ 17.5 milioane de unități de la lansarea din 1979.

Cu toate acestea, pe piața europeană vânzările au fost modeste, motiv pentru care modelul a fost retras de la vânzare la sfârșitul anului trecut în țări precum Germania, Marea Britanie și Franța. De altfel, chiar dacă apare în lista de modele, Jetta nu mai poate fi configurată nici de pe site-ul Volkswagen România.

Prin urmare, șansele ca noua generație să ajungă în Europa și, implicit, în România sunt foarte scăzute. De altfel, în comunicatul de lansare, Volkswagen s-a limitat să afirme că noul Jetta va fi disponibil doar în Mexic din primul trimestru al anului și în Statele Unite din al doilea trimestru al anului, fără să menționeze detalii despre lansarea pe alte piețe.

Via Volkswagen

Comentarii (8)

  • se pare ca europenii vor trebui sa se multumeasca cu hidosenia de Octavia
    20 11
  • Octavian
    Jeta - Interiorul arata foarte bine dar exteriorul e mai urat decat la generatia anterioara.

    @guest - intr-adevar, la Skoda nici eu nu inteleg ce au avut in cap cu noile faruri (valabil si pt SUV-uri). Le-or si zis nemtii: "bai baieti, voi vindeti cam mult, mai uratiti masinile alea" :)
    13 11
  • Andrei
    Noua generatie Hyundai Jetta sau Volkswagen Elantra :)
    2 10
  • Poate nu observati, insa designul exterior (partea frontala si lateralul) e inspirat intr-un mare fel din cel al Tipo-ului. Cam la acelasi nivel cum s-au inspirat de la Talisman cand au scos Arteon-ul.

    @Octavian Cu toate farurile de care ne plangem noi aici (personal nici mie nu-mi plac), Octavia are vanzari mai mari dupa facelift... Pana la urma asta ii intereseaza. Marea masa cumpara si/sau admira.
    11 9
  • @Andy: sunt absolut sigur ca pt a spori vanzarile Jetta, au luat ca exemplu Fiat Tipo, din clasa subcompacta, al unui brand in moarte clinica. E ca si cum ai spune ca Barcelona vrea sa castige campionatul ispirandu-se de la Gigi Becali.
    5 3
  • varianta vw a lui Tipo doar ca de 50 de ori mai urat

    cred ca vw a scos modelul asta oribil, ca prin contrast celelalte modele ale lor sa para frumoase
    :DDDDDDDD
    6 8
  • @andy ba nu stiu de unde ati scos-o ca volkswagen s-a folosit de un renault ca sa creeze arteon, cand ei de fapt au creat limbajul de design care a ajuns sa fie folosit de renault
    2 2
  • Cert e ca e urat cu spume, fata aia e groaznica, iar spatele e Skoda Superb...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru