Noua generație Toyota Supra va cântări 1.500 de kilograme: modelul nipon integrează un motor cu șase cilindri în linie și debutează până la finalul anului

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul Toyota Supra a fost prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed. Versiunea de serie va debuta până la finalul acestui an, iar conform zvonurilor, motorul cu șase cilindri în linie va dezvolta 335 CP și 500 Nm.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, Toyota a prezentat GR Supra Racing, conceptul care anunța renașterea legendarului Supra. Modelul constructorului nipon este tot mai aproape de debut, iar pentru a îndulci așteptarea fanilor, Toyota a prezentat prototipul versiunii de serie în cadrul Goodwood Festival of Speed.

Tetsuya Tada, inginerul resposabil de proiectul Supra, s-a aflat în cadrul evenimentului britanic și a oferit o serie de informații noi despre viitorul model sportiv. Conform declarațiilor acestuia, noua generație Supra va avea o masă totală de 1.500 de kilograme, cu 14 kilograme mai puțin comparativ cu vechea versiune.

Conform oficialilor Toyota, viitoarea generație Supra va primi un motor cu șase cilindri în linie, iar resursele acestuia vor fi transmise către puntea spate. Japonezii nu au oferit detalii suplimentare despre sistemul de propulsie, însă zvonurile spun că unitatea va fi preluată din gamă BMW. Motorul va avea 3.0 litri și va fi capabil să ofere 335 CP și 500 Nm, valori anunțate și pentru viitorul BMW Z4.

"Este diferit de Z4.

Am demarat proiectul și am dezvoltat ideile noastre, iar mai apoi am împărtășit informații pentru a vedea cum putem găsi elemente comune", a completat Tetsuya Tada.

Noua generație Toyota Supra va fi prezentată la finalul acestui an, urmând ca debutul comercial să aibă loc în prima jumătate a anului viitor.

Comentarii (4)

  • L-am vazut live sambata aceasta. Nu pare wow ca design. A scos al 5-lea timp pe circuitul de la Goodwood la clasa sa.
    1 0
  • someone
    nsx-ul a venit dupa 20 ani cu sistem hybrid si dublarea puterii. gtr 35 a venit dupa cca 12 ani cu un motor care in versiunea nissmo avea dublul puterii standard a lui gtr34. si supra, dupa 20 ani vine cu urmasul lui 2JZ GTE cu doar 10 cai in plus. serios ?!?!
    11 1
  • Viitorul modelelor sport nu va mai însemna dublarea puterilor, trebuie să se oprească undeva nebunia miilor de cai.
    5 0
  • someone
    de acord cu tine dane, dar atunci trebuiau sa o faca de maxim 1000-1100 kg. dar nici asta nu au putut
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru