Noua generație Opel Corsa va fi prezentată în 4 iunie: "Versiunea electrică eCorsa va avea un preț atractiv"

de Daniel Popescu
Sambata, 11.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Opel Corsa va avea premiera mondială în 4 iunie, iar versiunea electrică eCorsa va putea fi comandată din aceeași zi la un "preț atractiv".

La începutul lunii mai, Opel a publicat o serie de imagini sub camuflaj cu noua generație Corsa, ocazie cu care a anunțat că aceasta va fi prezentată oficial în vara acestui an.

De asemenea, constructorul german anunțase că versiunea electrică eCorsa va putea fi comandată tot din această vară, simultan cu lansarea comenzilor pentru versiunile cu motoare cu combustie internă. În cadrul unui interviu acordat publicației germane Thueringer Allgemeine, Michael Lohscheller, CEO-ul Opel, a oferit un detaliu suplimentar: premiera mondială a noii generații Corsa va avea loc în 4 iunie.

"În 4 iunie, noul Corsa celebrează premiera mondială. Mașina noastră cu cele mai mari vânzări nu va fi doar cel mai ușor model din clasa să, dar va putea fi comandată și într-o versiune electrică chiar de la început, la un preț atractiv. Nu vă pot spune mai multe", a declarat Lohscheller.

Potrivit unor informații oficiale anterioare, noua generație Opel Corsa va fi produsă pe platforma Common Modular Platform (CMP) a grupului PSA Peugeot-Citroen și va avea o lungime de 4.06 metri. De asemenea, subcompacta va avea lumini inteligente IntelliLux LED Matrix și stopuri cu LED, iar masa totală va fi de numai 980 de kilograme, cu 108 kilograme mai mică decât actuala generație.

Opel traversează o perioadă de schimbări cu privire la producția modelelor după ce a intrat în portofoliul Grupului PSA Peugeot-Citroen, cea mai recentă informație fiind că Peugeot 308 și Opel Astra ar putea fi produse la aceeași uzină.

Cert este că CEO-ul Opel dă asigurări că cele trei uzine din Germania ale constructorului vor rămâne în continuare în portofoliul PSA Peugeot-Citroen.

"Cu siguranță, păstram toate uzinele. Pentru asta, am încheiat un acord colectiv cu IG Metall (n.r. - principalul sindicat al muncitorilor din uzine din Germania) și cu sindicatul local", a mai precizat el.

Via Thueringer Allgemeine

Comentarii (6)

  • Edikkk
    Bravo PSA că menţin uzinele şi reuşesc să scoată modele înnoite Opel.


    Păcat că nu au în plan şi să treacă toate termice ca mild hibrid măcar, dacă nu hibride gen E-tech E-power
    5 6
  • ACE - Craiova
    eCorsa se pare ca va prezenta - in prima faza - o baterie de acumulatori de 50 kWh - garantala 8 ani si capabila sa-i asigure o autonomie electrica de 340 km WLTP, conform unui articol aparut pe site-ul:
    www.insideevs.com
    9 3
  • Judecatorul
    Mda si Micuta Opel Corsa F hatchback va fi imbracata in haine de Peugeot 208 hatchback a doua generatie de ce? fiindca va imparti aceeasi Platforma Frantuzeasca PSA si va beneficia de aceelasi Motorizari fie pe Benzina PSA sau Diesel HDI va fi montate in ambele capote al fratioriilor micuti de platforma Opel Corsa F si Peugeot 208 hatchback care va fi fratii de platforma si va imparti si motorizari frantuzesti de origine PSA LoL !
    5 7
  • Edikkk
    Dle judecător , maşinile Opel (ulimele versiuni, ani) nu erau nici pe departe cele mai uşoare maşini, iar dacă trecerea la o nouă platformă, care va fi folosită cu Peugeot 208 poate, o va aduce nu mai uşoară ci cea mai uşoară din clasa ei - atunci un mare BRAVO!
    7 2
  • ionica
    @Edikkk: corect spus, e bine ca se lupta sa scada greutatea inutila de pe masina (automat asta inseamna mai multa eficienta), dar pana a deveni cea mai usoara din clasa ei, trebuie sa treaca de Suzuki Swift, ...se pare ca ea este CEA MAI usoara.
    1 0
  • Edikkk
    Da, corect Suzuki este cea mai uşoară. De fapt toate suzuki fiecare în clasa ei, aşa e.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru