Noua generație Citroen C4 Cactus apare în 2021: hatchback-ul compact ar putea reveni la numele C4

de Daniel Popescu
Marti, 13.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dezvăluit că noua generație C4 Cactus va fi lansată în 2021 și ar putea reveni la numele clasic C4, în funcție de vânzările pe care le va avea modelul până atunci.

În toamna anului trecut, Citroen a dezvăluit un facelift pentru C4 Cactus prin care a repoziționat SUV-ul ca hatchback compact, iar impresia generală a fost că acesta joacă inclusiv rolul de înlocuitor pentru C4, a cărui producție a fost întreruptă.

Iată însă că strategia constructorului francez este mai ambiguă, întrucât oficialii mărcii au dezvăluit primele detalii despre noua generație C4 Cactus, care va fi lansată în cursul anului 2021.

Astfel, managerul de produs Xavier Peugeot afirmă că cele două modele C4 și C4 Cactus vor fi contopite într-unul singur, ca parte a planurilor pentru reducerea numărului de modele din gamă. "A trebuit să reducem gama la 8 modele, așa că unul dintre aceste două modele a trebuit eliminat. Am ales C4 Cactus pentru că este mai potrivit pentru repozitionarea Citroen, dar C4 și C4 Cactus vor converge într-un singur model", afirmă el.

Pe de altă parte, Citroen nu a decis încă dacă noua generație va păstra numele C4 Cactus sau dacă va reveni la numele clasoc C4.

Decizia finală va lua în considerare și popularitatea numelui Cactus, dar și vânzările generate de C4 Cactus. "Dacă acest model va avea mare succes, numele Catus ar putea deveni emblematic", a adăugat el.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru