Noua generație Audi A3 va avea și versiune de performanță: viitorul RS3 va miza tot pe motorul de 2.5 litri, dar va oferi circa 420 CP

de Cornel Șocariciu
Duminica, 27.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi pregătește o nouă generație RS3. Modelul ar urma să fie lansat în partea a doua a anului viitor și va oferi circa 420 CP și 500 Nm.

În urmă cu câteva luni, Audi a demarat testele cu viitoarea generație A3. Modelul a fost surprins deja de fotografii spion, iar conform rapoartelor, noua generație A3 va fi prezentată în 2020 în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Deși o parte dintre constructori renunță la versiunile de performanță din gamă pentru a putea respecta normele impuse de Uniunea Europeană, Audi continuă să atragă fanii cu versiuni semnate RS. Noua generație Audi A3 va primi și o versiune de performanță RS3.

Conform primelor informații, modelul va primi o platformă ușor modificată, în timp ce sub capotă se va afla același motor de 2.5 litri cu cinci cilindri. Surse apropiate companiei spun că unitatea pe benzină va livra circa 420 de cai putere și 500 Nm, valori mai generoase comparativ cu cele oferite în prezent pe Hot Hatch-ul din Ingolstadt (400 CP și 480 Nm).

Valorile propuse de Audi vor fi mult mai apropiate de cele livrate în prezent de Mercedes-AMG A 45 S (2.0 litri, 421 cai putere la 6.750 rpm și 500 Nm între 5.000 și 5.250 rpm).

Motorul de 2.5 litri va fi cuplat la o cutie automată și la un sistem de tracțiune integrală quattro.

Conform surselor, versiunea RS3 va fi prezentată oficial în a doua parte a anului viitor.

Via | Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru