Noi schimbări în Formula 1 pentru 2018: cursele europene ar putea începe la 16:10, iar fetele de pe grila de start vor dispărea

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va renunța din acest sezon la prezența fetelor de pe grila de start și analizează posibilitatea ca ora de start a curselor europene să fie 16:10 (în România) în loc de 15:00.

Liberty Media continuă planurile de schimbare a unor elemente fundamentale ale Formulei 1. După ce a anunțat pe parcursul ultimelor săptămâni o serie de contracte cu posturi pay-per-view, inclusiv în Italia, Liberty Media analizează schimbarea orei de start pentru cursele desfășurate în Europa.

Propunerea vizează mutarea orei de la start de la 15:00 (n.r - în România) la 16:10 din două motive: o oră pentru ca startul să fie la o oră la care audientele TV sunt ușor mai ridicate spre apropierea serii și 10 minute pentru ca televiziunile să aibă timp pentru spoturi publicitare.

În plus, Marele Premiu al Franței ar urma să înceapă la ora 17:10, cu scopul de a evita suprapunerea cursei cu meciul de fotbal Anglia - Panama de la Cupa Mondială. O altă schimbare a fost deja decisă: organizatorii au anunțat că renunță la prezența fetelor de pe grila de start, sub pretextul că acest concept nu mai corespunde normelor sociale moderne.

Până în prezent, nicio televiziune din România nu a achiziționat drepturile TV pentru sezonul 2018 al Formulei 1.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (22)

  • mircea badea
    ce gluma..cica norme sociale moderne..dar ce aveau fetele? acum e la moda sa puna baietei?

    din pacate oricum nu le vedeam in transmisiuni..
    31 4
  • fara nici un dubiu se tampeste lumea de tot!
    30 2
  • Avand in vedere ca patronii americani vor sa vanda F1 si in SUA, iar in SUA in momentul de fata sunt doua miscari feministe puternice, "me too" si "times up", era de asteptat sa dispara "umbrelele". Din cate am inteles discutia se poarta si vizavi de "umbrelele" din motociclism.
    13 5
  • Parca vad ca abia in martie vom afla cine difuza F1 in Romania.
    8 2
  • ora mi se pare o decizie cat de cat buna. momentan sunt la capatul pamantului in california si este aproape imposibil sa urmaresc etapele care incep la 15:00 in europa (5 AM aici)
    2 5
  • Unde dai si unde crapa! Pai daca actritele de film erau asa si pe dincolo de unul si de altul din grangurii industriei filmului, care-i treaba cu fetele cu umbrele. N-am auzit ca vreo grid girl sa-i caute pe sefii FIA pe la hotel. Normal era ca Hollywood-ul sa nu mai foloseasca actrite si sa treaca pe teatru kabuki. Deci este conform normelor sociale moderne sa uitam zambetele fetelor si sa vedem numai fetele crispate ale pilotilor si tehnicienilor. Coana Leana le mai lungea fustele, dar le lasa acolo sa-si faca treaba. Au ajuns niste disperati sa ne alinieze cum vor ei.
    13 0
  • serban
    S-au tâmpit complect noii diriguitori ai F1 ! Zgomot, nu, depășiri nu, spectacol nu, acum ne scot și frumusețile de pe grilă ! Am început deja să-l regret pe Ecclestone !!!
    19 1
  • @ mircea badea
    Acum este la moda LGBT. Deci, de ce te mai astepti sa mai puna fete daca normele sociale moderne sunt pro-lgbt?
    Probabil peste cativa ani, in loc de fete pe grila de start, vom vedea niste " shemales " cu " sâni " din silicoane si cu " madular " intre picioare.
    Din pacate asta cere lumea din ziua de azi. Ne-am tampit cu totii!
    8 0
  • rotila
    din moment ce nu mai vedem fetele mi se pare normal sa nu mai cumparam drepturile tv in Romania.
    4 2
  • Tare mi-e frica ca anul asta ne uitam pe la straini la F1 - pana acum s-ar fi stiut cine transmite la noi.
    3 1
  • Totul se rezuma la bani pt americani. N-au stil, totul trebuie sa fie dur, violent etc.
    Fetele sunt eliminate pt ca sunt costuri de care vor sa scape, ca doar nu mergea nimeni cu arcanul pe strada sa adune gagici frumoase.
    4 0
  • Intr-un sondaj de opinie al SkySports, 68% din respondenti sunt de acord cu decizia Liberty Media.
    3 9
  • O sa ne consolam cu formula E si formula 3, disponibile pe Eurosport.
    0 0
  • wolteanoo
    Vedem pe RTL, nu e problema daca nu cumpara nimeni drepturile. Oricum, mai bine ascult germana pe care n-o inteleg decat sa aud ineptiile comentatorilor Digi.
    7 0
  • Bine am ajuns , n-am ce zice ! Astea erau principalele probleme ale F1 moderne. Spunea cineva mai sus ca noi vrem LGBT , ceea ce e total greșit. Cică e discriminare a minorităților si poți face închisoare , dacă îți spui si tu un punct de vedere diferit fata de clica lor de alienati. În ziua de azi dacă spui unui negru ca este negru , se consideră discriminare. Dar asa va fi mereu dacă noi , oamenii normali nu vom lua atitudine. Ăștia s-au urcat în capul nostru la propriu ! Si chestia cu mutatul orei mi se pare absurdă : ora ca ora , dar 10 minute pentru reclame , serios ?
    PS
    Normal ca ăștia de la SKY sunt de acord. La cum arată englezoaicele , fetele de pe grila de start loveau grav de tot în " frumusețea " britanicilor.
    12 17
  • sigur sondajul a fost facut printre homalai
    12 19
  • Bernie
    Schimbarea orei de start nu ar fi un dezastru ptr F1...Sunt mai multe circuite din afara Europei in calendarul competitiei care au ore de start diferite.Deci nu vad un impediment major in acest lucru...In privinta fenomenului LGBT ar fi de discutat dar nu este cazul pe acest site..Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca acest fenomen ne este pur si simplu bagat pe gat ca si multe alte mizerii de ordin moral si social iar ca un facut toate vin din State ca un tsunami Atlanticul si bineinteles impregneaza si popoare europene cu mizeria lor...Cine sunt cei care pun la cale astfel de lucruri???Habar am...Dar incep sa cred ca nazistii si comunistii erau ingerasi in comparatie cu astia care conduc lumea in ziua de azi...Si asta e doar inceputul...Sa vedem ce alte mizerii o sa ne mai bage astia pe gat...In ceea ce ma priveste nu voi accepta aceste lucruri decadente si degenerante in opinia mea...prefer oricand dar nu in orice conditii alte forme de guvernare decat porcaria asta de democratie care numai democratie adevarata nu este.De fapt asta este forma de guvernare preferata de corupti si degenerati iar majoritatea accepta inexplicabil aceasta guvernare care se doreste a fi mondiala intr un final conceput de "aia care sunt"... ²
    6 14
  • Bernie
    Erata...Traverseaza Atlanticul...scz...
    0 2
  • @Bernie
    NU are deloc legatura cu democratia, ci cu banii. Liberty Media nu face grosul banilor din cei ce platesc sa vada cursele ci din reclame si in special reclamele de la televizor. Sponsorii nu vor sa-si mai asocieze numele, cel putin in momentul de fata, cu niste pozitii in care angajatele de sex feminin sunt privite ca niste obiecte sexuale, pentru ca vor pierde bani. Nu mai traim in epoca de dinainte de anul 2000. Acum orice lucru, bun sau rau, se raspandeste prin "social media" imediat si de multe ori din tantar ajunge armasar.
    8 6
  • Gagicile de pe grila vor fi inlocuite de copii
    2 2
  • Bernie
    Intrebare ptr cei cu manute rosii...Faceti cumva parte din comunitatea LGBT???
    3 2
  • dubfire pokemon
    dubfire pokemon drogat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru