Noi planuri pentru Mercedes: germanii vor lansa un înlocuitor pentru Clasa B și modele compacte cu 7 locuri

Publicat marţi, 13.03.2018 17:31 de Daniel Popescu

Mercedes a confirmat că va lansa un înlocuitor pentru Clasa B, dar și modele compacte cu 7 locuri care vor lua forma unor SUV-uri sau monovolume.

Mercedes a dezvăluit marți câteva dintre planurile de lansări pentru perioada următoare. Primul anunț se referă la Mercedes Clasa B, model ale cărui vânzări s-au prăbușit cu circa 50% de la 120.000 de unități în 2012 la numai 62.000 de unități în 2017.

Britta Seeger, directorul de vânzări al constructorului german, a confirmat lansarea unui înlocuitor pentru Clasa B, însă nu a oferit detalii despre acesta sau despre data la care va deveni disponibil pe piață.  "Clasa B face parte dintr-un segment semnificativ și promițător, așa că îl vom înlocui", a precizat ea în cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News.

În plus, oficialul Mercedes a confirmat lansarea unor noi modele compacte cu 7 locuri, în special datorită interesului manifestat de clienții din China. "În noua noastră familie compactă vom aduce pe piață modele cu 7 locuri. Vedem o dorință în creștere pentru modele cu 7 locuri în China și trebuie să satisfacem această cerere. Va fi un monovolum sau un SUV? Trebuie să așteptați", a adăugat Seeger.

Nu în ultimul rând, până la 25% dintre modelele Mercedes vor avea o versiune electrică sau o formă de hibridizare până în 2025, însă procentul exact va depinde strict de interesul clienților. "Până în 2025, între 15-25% din produsele noastre vor fi electrificate. Timpul și clienții vor decide ce procent din modele vor fi electrice, plug-in hybrid, hibrid cu sistem de 48 de volți, pe benzină sau diesel. Sinceră să fiu, în prezent nu știm nici noi", a încheiat ea.

Via Automotive News