Noi detalii despre Volkswagen ID.3: versiunea de lansare a hatchback-ului electric va avea un motor de 204 cai putere și roți motrice spate

de Daniel Popescu
Sambata, 31.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit că versiunea de lansare a hatchback-ului electric va fi echipată cu un motor electric de 204 cai putere și roți motrice spate. Prezentarea oficială a modelului va avea loc în septembrie.

Volkswagen face ultimele pregătiri pentru prezentarea oficială a hatchback-ului electric ID.3 cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc în prima jumătate a lunii septembrie.

După o lungă perioadă de speculații, constructorul german a oferit acum primele informații oficiale despre platforma tehnică, însă doar pentru versiunea de lansare cunoscută sub numele 1st.

Astfel, Volkswagen ID.3 1st va avea un motor electric de 150 kW (echivalentul a 204 cai putere) și roți motrice. Germanii menționează că acest motor va permite noului model electric "să accelereze rapid", fără să ofere însă alte detalii despre performanța de la 0 la 100 km/h.

Anterior, presa internațională a speculat că toate versiunile ID.3 vor avea un motor de 170 de cai putere, însă după noul anunț al Volkswagen este posibil ca acesta să fie disponibil doar în cazul versiunii de bază.

În schimb, știm deja o serie de detalii despre baterii. Astfel, ID.3 1st va avea o baterie de 58 kWh cu autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP), însă vor exista și versiuni cu baterie de 45 kWh și autonomie de 330 de kilometri, dar și de 77 kWh care vor asigura o distanță parcursă de până la 550 de kilometri între două încărcări.

De asemenea, Volkswagen va garanta că bateria care echipează hatchback-ul electric ID.3 va păstra cel puțin 70% din capacitatea utilă după 8 ani sau 160.000 de kilometri.

Nu în ultimul rând, în luna iulie Volkswagen a publicat un teaser video cu interiorul lui ID.3, care va avea un instrumentar de bord digital și un ecran touch poziționat central.

Șoferul și pasagerii vor putea apela la comenzi vocale. Producția lui Volkswagen ID.3 va începe la sfârșitul anului 2019, iar primele livrări sunt așteptate până la jumătatea anului viitor.

Via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Jumătatea anului viitor.... Aaaaaa... Până produceţi voi, vând deja Tesla o grămadă...

    Nu am înţeles cu un singur motor să facă motrice şi pe spate...

    Şi cum rezolvă problema unui eventual cadran cu bateria din podea...
    5 10
  • someone
    @ edikkk: nu iti inteleg nedumerirea : motor spate, roti motrice spate. ca la I3. si despre ce cadran vorbesti?
    11 1
  • Edikkk
    Multumesc someone

    Am crezut că motorul era pe faţă şi angrena roţile din faţa...

    Ehhh... mai greşesc şi eu.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru