Noi detalii despre proiectul Ford Mach 1: crossover 100% electric cu tracțiune față, platformă comună cu noul Focus și lansare așteptată în 2019

de Petre Barac
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proiectul Mach 1 al celor de la Ford presupune lansarea unui crossover 100% electric, primul pentru americani. Noul model va avea tracțiune față, platformă comună cu noul Ford Focus, iar dezvăluirea sa este așteptată anul viitor.

În debutul acestui an, Ford a anunțat începerea procesului de dezvoltare pentru un SUV electric cu numele Mach 1, inspirat de unele modele Mustang vândute în anii ’70.

Acum aflăm că viitorul model, cu nume de cod CX430, va fi un crossover 100% electric cu tracțiune față, dimensiuni apropiate de Ford Kuga, urmând să fie construit pe o platformă comună cu noul Ford Focus.

Potrivit Autocar, noul model va semăna cu un hatchback, dar va avea o poziție mai înaltă la volan și o gardă la sol ridicată. Cu o lansare programată în 2019, viitorul Ford 100% electric este așteptat să fie disponibil și pe piața europeană. Titulatura Mach 1 nu a fost confirmată și pentru varianta de producție.

Unele informații neoficiale arată că viitorul SUV electric ar urma să împrumute o serie de elemente și arhitectura lui Ford Explorer.

Ford are planuri mari pentru următorii 4-5 ani, strategia companiei fiind să mizeze pe mașinile electrice și cele hibride. Constructorul american vrea să lanseze 40 de modele noi, dintre care 16 vor fi 100% electrice, iar alte 24 vor reprezenta hibrizi plug-in.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru