Nissan vrea să "restabilească încrederea" în relația cu Renault: japonezii sunt “dornici” să îl cunoască pe noul președinte Renault: întâlnire oficială la Yokohama

Publicat marţi, 12.02.2019 10:41 de Paul Cosma

Conducerea Nissan se va întâlni în această săptămână cu noul președinte Renault cu scopul de a restabili o relație de încredere între cele două entități, după tensiunile provocate de arestarea și înlăturarea lui Carlos Ghosn din funcțiile deținute la cei doi constructori.

Jean-Dominique Senard, noul președinte Renault, va merge în această săptămână la Yokohama pentru o întâlnire cu oficialii Nissan, potrivit unui anunț al producătorului nipon.

Japonezii, prin vocea CEO-ului Hiroto Saikawa, s-au arătat dornici să-l cunoască pe Senard și să-l ajute pe acesta să se familiarizeze cu operațiunile Nissan și alianța constructorilor.

În primul rând, trebuie să restabilim încrederea și să stabilizăm relația noastră, a declarat CEO-ul Nissan, potrivit presei din Japonia.

Întâlnirea oficială dintre președintele Renault și conducerea Nissan vine pe fondul multiplelor tensiuni pe axa Franța-Japonia, care au izbucnit în ultimele luni din cauza arestării lui Carlos Ghosn.

Fostul șef de la Renault și Nissan a fost reținut anul trecut la Tokyo pentru mai multe nereguli financiare, dar a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse.

Via Reuters

  • Edikkk, miercuri, 13.02.2019 04:40

    Îl invită în Japonia să îl aresteze şi pe noul CEO? :)))