Nissan Leaf va avea un frate mai mare: japonezii vor dezvălui în octombrie un SUV electric care va fi disponibil din 2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va prezenta luna viitoare un SUV electric dezvoltat pe aceeași platformă ca noua generație Leaf care va fi disponibil la vânzare începând din 2019.

Nissan se pregătește să capitalizeze succesul înregistrat pe piața de Leaf. Cel mai bine vândut model electric la nivel global va avea un "frate" mai mare începând din 2019, care va lua forma unui SUV electric.

Noul model urmează să fie prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo din luna octombrie și va utiliza aceeași platformă ca și noua generație Nissan Leaf (foto). În plus, SUV-ul va împrumuta inclusiv bateria de 40 kWh, care în cazul lui Leaf oferă o autonomie de 378 de kilometri conform standardului european NEDC.

De asemenea, SUV-ul va include și noile sisteme semiautonome Propilot și Propilot Park, care vor fi îmbunătățite până la lansarea din 2019. De asemenea, inginerii Nissan vor lucra și la îmbunătățirea structurii pentru că SUV-ul să aibă câteva avantaje comparați cu noul Leaf: masa sasiului va fi mai mică, iar rigiditatea modelului va fi mai bună.

Nissan nu a dezvăluit încă numele noului SUV electric, dar a exclus varianta ca acesta să fie Terra, în ciuda faptului că a înregistrat recent acest nume.

În plus, surse citate de publicația Autocar afirma că Nissan va completa ulterior gama de electrice și cu un sedan, obiectivul fiind că 20% din vânzările constructorului să fie reprezentate de mașini electrice începând din 2020.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Din stire totul pare identic cu propulsia RENAULT Zoe ce se poate cumpara la ora actuala in Romania cu autonomia 400 km, in sistemul NEDC ( consum IDEAL- nu prea real ) si 40 kW bateria de acumulatori...Vezi comentariul meu de la NISSAN Leaf...Cat este GARDA LA SOL ar fi interesant de aflat insa...
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru