Nissan cheamă în service peste 1.700 de mașini din România: probleme la airbag-urile Takata

de Paul Cosma
Marti, 17.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat un recall pentru modelele Tiida și Note în România, din cauza unei defecțiuni la capsa airbag-ului pasagerului. Peste 1.700 de mașini trebuie să ajungă în service pentru o reparație de circa o oră și jumătate.

Reprezentanța Nissan în România, Renault Commercial Roumanie, a notificat autoritățile cu privire la demararea unei campanii de rechemare pentru modelele Tiida și Note, potrivit informațiilor publicate de profit.ro.

Publicația susține că este vorba despre o defecțiune a capsei de airbag pasager, o consecință a scandalului Takata, companie care a produs capsele și care a intrat în faliment între timp. Potrivit notificării, “furnizorul de airbaguri a înștiințat Nissan că este posibil ca airbagul pasager cu care este echipat vehiculul să se deterioreze odată cu trecerea timpului.”

“În eventualitatea unui impact este posibil ca airbagul pasager să se declanșeze cu o forță mare, ceea ce ar putea determina ca acesta să se fragmenteze și părțile rezultate să fie proiectate în habitaclu,” se arată în notificare.

Numărul de vehicule ce vor fi chemate în service este de 1.727 de unități, iar reparația durează o oră și jumătate, conform reprezentanței Nissan.

Via profit.ro

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Adevărații samurai dorm cu sabia în mână (vârâtă în teacă, bineînțeles), cu Codul Bushido la piept (având pe el dedicație scrisă de la Toyota, campioana non-reducerii costurilor) și cu airbagurile Takata pe post de perne.

    Nu-i o glumă prea reușită, nu? Păi, la așa airbaguri, așa glume :P
    5 0
  • cineva
    S-a kkt Takata pe toata piata auto. Nenorocitii...
    Si acum companiile auto le spala pacatele.
    0 0
  • @cineva, companiile auto le spala pacatele? Foarte bine, la cat profit scot din vanzari, nici macar nu or sa simta.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru