Nissan a prezentat conceptul electric IMk: prototipul are la bază o platformă nouă și anunță un viitor model de oraș

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan IMk este al patrulea concept al familiei IM (Intelligent Mobility). Prototipul va fi expus în premieră la Tokyo și anunță un viitor model de oraș complet electric.

Nissan a publicat primele imagini și detalii referitoare la conceptul IMk. Prototipul electric va fi expus în premieră în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, eveniment care își deschide porțile în 24 octombrie.

Conceptul Nissan IMk are la bază o platformă nouă care a fost dezvoltată special pentru o viitoare gamă de modele electrice. Prototipul măsoară 3.434 de mm lungime, are o lățime de 1.512 mm, iar înălțimea este de 1.644 de mm. Nissan spune că IMk a fost gândit pentru oraș, iar filozofia de design introdusă de acesta ar urma să fie preluată de viitoarele modele de serie.

Pentru moment, oficialii Nissan nu au oferit detalii cu privire la sistemul electric de propulsie.

Totuși, japonezii au menționat că prototipul reprezintă o nouă parte a procesului de dezvoltare a unui viitor vehicul complet autonom. Iar interiorul pregătit de Nissan scoate în evidență acest lucru. Cabina dispune de un display generos, volanul integrează elemente tactile, iar comenzile sistemului de climatizare sunt și ele controlate prin simpla atingere a suprafeței din zona consolei centrale.

În plus, tradiționalele scaune din față au fost înlocuite de o banchetă.

Nissan IMk este al patrulea concept al familiei IM (Intelligent Mobility). Primul dintre acestea s-a numit IMx și a fost lansat la finalul anului 2017 tot în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Cel de-al doilea prototip al familiei IM se numește IMs și a fost prezentat în luna ianuarie în cadrul Salonului Auto de la Detroit, în timp ce al treailea concept poartă numele de IMq și anticipează viitorul Qashqai. Nissan IMq a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii (3)

  • Hidoasa...
    3 1
  • Io cred c-a desenat-o Hiroto Saikawa, ca să-şi demonstreze nivelul maxim de incompetenţă pe când ajunsese CEO Netam-Nissan. :-)

    Serios acu, nici nu putea fi altfel decât hidoasă, fiind "kei-car" sută la sută -- cu amprenta la sol minimă, dar şi cu proporţii inevitabil vomitive de-a dreptul.
    Oricum, dacă aşa arată #e-viitorul luminos, am rupt-o-n fericire.
    10 1
  • Edikkk
    Este o maşină care va fi lansată doar în Japonia sau alte ţări asiatice vecine, doar cele cu volanul pe dreapta.

    Sunt multe maşini hidoase aşa în Japonia, cuburi, dar lor le plac se pare.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru