Nissan a atins o producție de 10 milioane de mașini la fabrica din Sunderland: o mașină la fiecare 2 minute, în 33 de ani de activitate

de Paul Cosma
Joi, 20.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că fabrica sa din Sunderland a ajuns la o producție totală de 10 milioane de mașini, după începerea activității în 1986. În medie, constructorul a produs o mașină la fiecare 2 minute în istoria de 33 de ani a uzinei britanice.

Peste 42.000 de kilometri. Atât măsoară lanțul imaginar format din mașinile Nissan – parcate una în fața celeilalte – care au fost construite de japonezi în cadrul fabricii din Sunderland.

Constructorul se laudă cu o producție totală care a ajuns la 10 milioane de exemplare, uzina britanică fiind inaugurată în 1986. În medie, ritmul de producție în cei 33 de ani de activitate a fost de o mașină la fiecare 2 minute.

Nissan a dezvăluit că unitatea cu numărul 10.000.000 a fost un exemplar Qashqai în echiparea Tekna și nuanța Vivid Blue (foto). Modelul Qashqai a contribuit cu mai mult de 3.4 milioane de unități la atingerea bornei de 10 milioane. Nissan Micra este pe locul 2 în clasamentul producției de la Sunderland, cu circa 2.4 milioane de unități.

Nissan produce la Sunderland modelele Qashqai, Juke și Leaf. Fabrica numără în prezent circa 7.000 de angajați.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru