Nemții trag un semnal de alarmă după ce șeful Geely a cumpărat acțiuni la Daimler: “Nu trebuie să ne lăsăm exploatați de către alte țări”

de Petre Barac
Marti, 27.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania trebuie să se asigure că nu este exploatată de către alte țări, a declarat ministrul german al Economiei după ce președintele chinezilor de la Geely a cumpărat aproape 10% din Daimler.

Începând de săptămâna trecută, cel mai mare investitor privat al Daimler a devenit Li Shufu, miliardarul chinez care deține Geely, cel care a cumpărat în nume personal 9.69% din grupul german pentru o sumă de aproximativ 9 miliarde de dolari.

Cu toate că autoritățile de la Berlin au catalogat această mișcare drept “o decizie de business pe care nu o judecă, au existat și reacții negative în presa germană.

Două publicații locale au publicat interviuri cu Brigitte Zypries, ministrul german al Economiei, care a spus că investitorii trebuie să se conformeze regulilor pieței. În plus, oficialul a subliniat că Germania nu trebuie să fie exploatată de interesele altor țări.

Geely a declarat că vrea o alianță cu Daimler privind dezvoltarea mașinilor electrice și a vehiculelor autonome, fiind singurul producător din Germania care nu este controlat de o familie, o aluzie la faptul că BMW se află în proprietatea familiei Quandt.

Daimler a transmis că venirea noului acționar a produs “discuții constructive privind schimbările din industria auto”. Zhejian Geely Holding a devenit mai cunoscut în Europa după ce a cumpărat constructorul suedez Volvo în 2010.

Via Autonews

 

Comentarii (15)

  • o alta manifestare a ipocriziei nemtesti, le place jocul doar cand e in avantajul lor, cand altcineva face acelasi lucru se umfla patriotismul in ei, au cumparat cam tot ce misca prin europa saraca, asta nu se pune, e clar, in nemti nu poti avea incredere
    28 5
  • Din pacate, asa e.
    Sloganele cu "America First" si "Deutschland uber alles" sunt valabile de fiecare data cand e vorba de interesele lor. Daca altcineva isi protejeaza interesele proprii, e sovin, comunist, sau, mai rau, nationalist!
    uite asa se schimba criteriile si unitatile de masura...
    18 4
  • "Nu rachete-n Europa!"
    2 1
  • "..Numai Romania "trebuie" exploatata in interesul austriecilor,cu resurse petroliere,material lemnos,francezi cu apa,gaze,electric..Via Nastase,Tariceanu si alti devalizatori de tara! Cu parandarat,desigur!
    13 5
  • Anonim
    @Joe: Si cand te gandesti ca "prietenii" americani, dupa revolutie, le-au cerut guvernantilor sa... privatizeze economia pentru ca asa romanii vor creste. Dupa 20 de ani de capitalsm esuat, Romania a pierdut vreo 3 milioane de locuri de munca, iar "prietenii" americani tot nu sunt fericiti si ne ameninta ca daca nu face ce vor, vor deschide dosare "penale" fara numar.
    7 4
  • Germanii au fost, sunt și vor rămâne cea mai abjectă nație europeană.
    14 7
  • @G , daca cei care iau decizii in Romania sunt hoti, condamnati, ticalosi(numeste-i cum vrei tu) asta inseamna ca toti romanii sunt la fel de abjecti ? Puneti mana si cititi! Ce? Orice carte este de valoare. Doar cititi , Atata tot! Iar dupa aceea veti incepe sa ganditi cand aveti stampila in manutza.
    8 10
  • @Kotagaeshi
    nu ai pe cine vota in tara asta.

    toti sunt o apa si un pamant.

    nu exista alternativa.
    6 2
  • @@Kotagaeshi
    ba da, un foc mare
    2 0
  • sa vezi ce o sa mai rad de oamenii cu mercedes care conduc de fapt masini chinezesti.
    oricum, prin asta, mercedes si-a dat foc singur la palarie. sa vedeti acum scaderi ale vanzarilor.
    tot audi si bmw raman lideri.
    2 4
  • @Kotegaeshi, eu nu cred că toți românii sunt la fel de abjecți ca politicienii. Dar tind să mă îndoiesc de asta de fiecare dată când întâlnesc megaerudiți ca tine.
    5 1
  • @Anonim,

    Și e vina americanilor că majoritatea românilor sunt hoți și au distrus tot? Că da, politicienii și-au format obiceiurile cleptomane în societatea de zi cu zi întâi. E vina lor că la privatizări au furat de au rupt urmașii comuniștilor?

    Sau e vina austriecilor că ne cumpără pădurile? Nu cumva e vina celor ce le vând care sunt dintre ai noștri? Cine e fraier? Austriacul care își protejează natura și cumpără lemn românesc sau românul care în lăcomia lui taie tot și distruge ca să-și facă palate?

    Hai să lăsăm lozincile anti-americane și anti-occidentale că nu ei sunt de vină pentru situația noastră, CI NOI ÎNȘINE CA POPOR. Avem conducătorii pe care-i merităm - politicienii români sunt oglinda majorității poporului. Oamenii de bun simț și cinstiți sunt în minoritate în România.
    6 1
  • Asa este @G, nu toti romanii sunt abjecti ca ce-i alesi prin vot liber de catre @, @B, @C samd. Numai poporul german este abject , dupa spusele maestrului @G. Sa traiesti bine!
    2 4
  • Nu se scrie „ce-i”, ci „cei”. Urmează-ți sfatul și pune mâna pe carte.
    4 1
  • Omul este supus greselii. Am vazut greseala dar deja era tarziu. Oricum, m-ai (sau mai?) surprins cumva in mod placut. Dar , si tu suferi de boala aia romaneasca. Cand nu mai ai nimic de spus la subiect, incepi sa te legi de maruntisuri. Scoala am destula. Pot sa spun fara sa gresesc, ca in marea majoritate , am mai multa vacanta decat au unii scoala, Spun asta datorita comentariilor de pe automarket. Tu ce zici? Iarna nu-i ca vara!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru