Nemții pregătesc noi măsuri “dureroase” pentru motoarele diesel: “Clienții nu trebuie să sufere de pe urma greșelilor făcute de constructori”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Vineri, 13.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din Germania au avertizat că producătorii auto precum Volkswagen sau BMW ar putea fi loviți de noi măsuri “dureroase” pentru motoarele diesel, cu scopul reducerii emisiilor. În același timp, nemții vor să protejeze locurile de muncă ale sutelor de mii de angajați din industria auto.

În luna februarie a acestui an, Curtea Administrativă Federală din Leipzig a decis, într-una dintre cele mai importante astfel de hotărâri luate în ultimii ani, faptul că legea germană le permite administratorilor orașelor să interzică accesul mașinilor diesel în interiorul acestora. 

Conform dispoziției, orașele germane vor putea lua măsuri drastice independent de regulamentele naționale în vigoare. În cazul în care orașele vor decide să pună în aplicare decizia Curții, interdicția trebuie făcută gradual, în funcție de normele de emisii ale motoarelor.

Nemții nu se opresc aici și anunță noi posibile măsuri împotriva motoarelor diesel. Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a avertizat că producătorii auto ar putea fi loviți de noi măsuri “dureroase” pentru reducerea emisiilor în cazul propulsoarelor diesel.

Totodată, oficialul german susține că măsurile vor proteja sutele de mii de angajați din industria auto. În acest moment, 800.000 de oameni sunt angajați direct în cel mai important sector din Germania.

“Clienții nu trebuie să sufere de pe urma greșelilor făcute de constructorii auto.

Guvernul este decis să evite interzicerea motoarelor diesel în orașele poluate,” a declarat ministrul Andreas Scheuer.

Publicația germană Der Spiegel a scris despre posibilitatea ca producătorii auto să contribuie la un fond guvernamental de 5 miliarde de euro, prin care să plătească operațiunile de “curățare” și adaptare a vechilor motoare diesel la noile cerințe de piață.

Ministrul menționat a refuzat să comenteze această informație, pe motiv că “discuțiile sunt complet deschise”.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • mircea badea
    deci vor sa recheme dieselurile sa le puna filtre si adblue babane?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru