Motive de sărbătoare pentru Seat: actuala generație Leon a ajuns la un milion de unități comercializate

de Cornel Șocariciu
Luni, 29.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A treia generație Seat Leon a atins o bornă importantă: un milion de unități comercializate din 2012 și până astăzi. Cea mai importantă piață de desfacere pentru modelul de clasă compactă este cea din Germania.

Actuala generație Seat Leon a fost prezentată în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2012. Modelul de clasă compactă dezvoltat de constructorul spaniol a reușit să atragă un public numeros, iar în cei șapte ani de la debut a atins atins o bornă importantă: un milion de exemplare comercializate.

Cea mai importantă piață de desfacere pentru Leon este cea din Germania. Din 2012 și până astăzi, constructorul spaniol a vândut în Germania 237.558 de unități Leon. Pe locul secund în acest clasament se află Spania, cu 206.785 de exemplare Leon achiziționate în cei șapte ani de la debutul actualei generații, în timp ce podiumul este completat de Marea Britanie (131.062 de unități).

"SEAT Leon este un adevărat stâlp al brand-ului, iar modelul este recunoscut și apreciat de clienții Seat la nivel global. Leon este unul dintre modelele care a contribuit major la recordul obținut de Seat în 2018 (517.600 de vehicule livrate pe parcursul anuluI)", a declarat Luca de Meo, președintele Seat.

Leon a fost intrat în portofoliul Seat în octombrie 1999, iar în toată acestă perioadă, producătorul spaniol a vândut peste 2.2 milionae de unități.

Prima generație Leon a fost asamblată în 534.797 de exemplare, în timp ce a doua generație a modelului de clasă compactă a fost produs în 675.915 unități.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru