Modificări la “Rabla Plus”: cvadriciclurile electrice precum Renault Twizy primesc acum finanțare prin acest program

de Petre Barac
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ghidul programului “Rabla Plus” a fost modificat, fiind introdusă o nouă categorie de autovehicule finanţate prin program, respectiv cvadriciclurile electrice. Astfel, vehicule precum Renault Twizy vor putea beneficia de finanțare începând cu 1 ianuarie 2018.

Ministerul Mediului a anunțat o serie de modificări la programul guvernamental “Rabla Plus”. Potrivit autorităților, a fost introdusă o nouă categorie de autovehicule finanţate prin program, şi anume cvadriciclurile electrice.

De exemplu, începând cu 1 ianuarie 2018, vehicule precum Renault Twizy vor putea beneficia de finanțare la achiziția prin programul Rabla Plus”. 

Aceste vehicule sunt promovate ca mașini ce pot fi conduse de copiii de peste 16 ani, doar cu permis de categoria B1.

De asemenea, a fost introdus un procent maxim de finanţare de 50% din preţul de achiziţie a autovehiculelor electrice, ţinând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportată la preţurile existente pe piaţă.

O altă modificare la programul “Rabla Plus” este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziţie a autovehiculelor electrice noi, ţinând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective.

În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice şi juridice, fără a mai fi condiţionată livrarea autovehiculelor până la sfârşitul anului fiscal.

Via News.ro

 

Comentarii (1)

  • Cine ia masini de vara si sa plateasca si iarna cand o tii in garaj,"abonamentul" la baterie?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru