Modelele Tesla ar putea să reprezinte 50% din piața mașinilor electrice până în 2020

de Petre Barac, Foto: Tesla
Luni, 11.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un raport realizat de o bancă de investiții arată că modelele comercializate de Tesla ar putea să reprezinte jumătate din piața mașinilor electrice în următorii trei ani.

În contextul evoluției mașinilor electrice din ultima perioadă, americanii de la Morgan Stanley estimează că, până în anul 2020, Tesla Model 3 și Tesla Model Y (care nu are un nume definitiv) ar putea să reprezinte aproximativ jumătate din piață.

Tesla a anunțat un plan ambițios privind producția de serie pentru Model 3, astfel că, începând din 2018, 500,000 de unități ar urma să iasă anual pe poarta fabricii din Fremont, California. Compania are aceleași planuri și cu modelul Y, un mic SUV prezentat și ca Model 3 CUV (compact utility vehicle), ce ar trebui să între în producție până cel târziu la sfârșitul anului 2019.

Valoarea de piață a producătorului de mașini electrice Tesla a ajuns la peste 61 de miliarde de dolari, peste rivalii de la BMW, americanii urcând pe locul 4 în topul cel mai valoroase branduri auto, după Toyota, Daimler și grupul Volkswagen.

În luna aprilie, Tesla a devenit cel mai mare producător auto din Statele Unite în funcție de capitalizarea bursieră.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • Edikkk
    * fără China

    Altfel acest 50% este foarte optimist :-)))
    6 6
  • Laurentiu 29
    hmm....morgan stanley predictions.....niste tipi pe care te poti baza :-))))) .......un fel de "aici sint banii d.voastra"........fara suparare pentru tesla
    7 1
  • Capitalul de incredere in firma TESLA este urias. Tocmai acest lucru trebuie sa ii ambitioneze POZITIV pe europeni sa creada in viitorul masinilor electrice, cat mai curand, astfel incat producatorii de pe Batranul Continent sa dea nastere unor modele DE SERIE cu autonomie de min. 500-600 km i n maxim 2-3 ani iar statele din U.E. sa realizeze infrastructura adecvata in cel mai scurt timp posibil....TESLA a aruncat manusa...cine o ridica primul NU VA PIERDE pe timp mediu si lung, din contra, va castiga clienti de calitate....
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru