Modele Mercedes și Porsche, interzise în Elveția din cauza emisiilor: sunt afectate unele exemplare Vito, Macan și Cayenne cu motoare diesel

Publicat joi, 16.08.2018 10:12 de Paul Cosma

Elveția a interzis înmatriculările unor modele noi precum Mercedes Vito, Porsche Macan și Porsche Cayenne ale căror motoare diesel au “păcălit” testele de emisii, potrivit unui anunț al autorităților de transport.

Autoritățile elvețiene au oprit înmatriculările unor modele noi de la Mercedes și Porsche, din cauză că unele exemplare cu motoare diesel au folosit softuri care să ascundă nivelul real al emisiilor.

Potrivit autorității Astra, această măsură va afecta unele vehicule importate după data de 17 august. Este vorba despre exemplarele Mercedes Vito cu motorul diesel de 1.6 litri, Porsche Macan cu motorul diesel de 3.0 litri și Porsche Cayenne diesel de 4.2 litri.

Exemplarele deja înmatriculate în Elveția, cu aceleași motorizări, pot să ruleze în continuare pe drumurile publice, dar mai întâi trebuie să primească un “retrofit”.

Grupul Daimler a anunțat oprirea exporturilor pentru modelul Vito după ce autoritățile germane au cerut un recall în luna mai și au oprit înmatriculările. Un purtător de cuvânt al grupului susține că 24 de exemplare Mercedes Vito sunt afectate de măsura luată de autoritățile din Elveția.

Via Automotive News

  • Green_Alex, joi, 16.08.2018 10:38

    Asta inseamna sa ai o conducere civilizata si ferma. Bravo lor.

  • mircea badea, joi, 16.08.2018 18:15

    de ce nu si in ue?