Ministrul Mediului: “Am restituit aproximativ 90% din banii datorați pentru taxa auto”

Publicat miercuri, 10.07.2019 10:08 de Paul Cosma

Bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a fost suplimentat pentru restituirea tuturor sumelor din taxa auto, iar până în prezent sumele datorate au fost restituite în proporţie de aproximativ 90%, după cum a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

În curând, toți românii își vor primi înapoi banii pe taxa auto, promisiunea venind din partea Ministerului Mediului.

Ministrul Grațiela Gavrilescu susține că toate taxele auto pentru care au fost depuse documentele necesare de restituire au fost date înapoi cetățenilor.

“Guvernul României a mai dat, săptămâna trecută, o Hotărâre prin care am suplimentat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, astfel încât să închidem toate dosarele care au fost atacate în instanţă, în care cetăţenii au câştigat. În felul acesta, restituirea taxei auto va fi plătită, inclusiv cu toate dobânzile. (…) Imediat ce banii vor intra în bugetul AFM, taxa auto va fi restituită în câteva zile. În prezent, aproximativ 90% din sumele datorate au fost restituite",

a declarat Gavrilescu.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţa, la începutul lunii iunie, că 420.000 de contribuabili au primit, în perioada 3 - 5 iunie 2019, suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto achitate de aceştia în intervalul 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017.

Via Economica.net