Mini va produce mașini în afara Europei, în premieră: modelele electrice ale britanicilor vor fi construite și în China

de Petre Barac
Joi, 08.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procesul de cercetare și dezvoltare a viitoarelor modele electrice de la Mini va avea loc în China, după cum a declarat Peter Schwarzenbauer, membru în board-ul BMW.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, BMW a transmis că are planuri pentru ca producția viitoarelor modele electrice de la MINI să fie făcută în China, după o scrisoare de intenție privind un joint-venture cu chinezii de la Great Wall.

Confimarea oficială a venit din partea lui Peter Schwarzenbauer, membru în board-ul BMW, în urma unei discuții cu presa cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

“Modelele electrice de la Mini vor fi dezvoltate și produse și în China, dar încă nu știm exact unde. Aceste mașini ar putea să fie și exportate,” a declarat Peter Schwarzenbauer.

Astfel, în urma acestui anunț, vom avea primul model Mini produs în afara Europei.

În luna octombrie a anului trecut, Great Wall a confirmat negocierile cu BMW privind un joint-venture. La vremea respectivă, BMW a spus că este în căutarea unui partener chinez pentru expansiunea brandului Mini, însă fără să numească Great Wall.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru