Mini plănuiește un hot hatch electric: viitorul Cooper S E ar urma să primească motorul de 184 CP al lui BMW i3 S

de Paul Cosma
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini plănuiește lansarea unui hot hatch electric în 2019. Potrivit informațiilor apărute în presa britanică, noul model ar urma să se numească Mini Cooper S E și să beneficieze de motorul de 184 de cai putere al lui BMW i3 S.

MINI se pregătește de lansarea primului său model de serie electric în 2019, lucru confirmat și de apariția lui Mini Electric Concept (foto) în 2017. Elementele clasice de design ale constructorului vor fi păstrate, cel mai probabil, pe versiunea de serie a primului Mini electric.

Surse citate de publicația Autocar spun că primul Mini electric va fi un hot hatch cu numele Cooper S E și va fi echipat cu motorul de 184 de cai putere de pe BMW i3 S.

În cazul lui i3 S, propulsorul menționat oferă un sprint de la 0 la 100 km/h în 6.9 secunde, în timp ce pentru repriza 80 - 120 km/h, modelul german are nevoie de doar 4.3 secunde.

Presa britanică intuiește că primul Mini electric va avea o autonomie de circa 320 de kilometri. De menționat că, în cazul lui i3 S, bateria de 42.2 kWh promite să susțină un drum de maximum 285 de kilometri (consum mediu anunțat între 14.0 și 14.6 kWh/100 km).

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Să ai în familie două Mini electrice pentru zi de zi
    şi o Skoda Kodiak 7 locuri hibrid pe CNG pentru drumuri lungi, concedii
    ar fi fantastic.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru