Mini lansează cele mai puternice modele de serie de până acum: John Cooper Works Clubman facelift și John Cooper Works Countryman oferă 306 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 15.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Familia John Cooper Works se mărește din nou. Producătorul britanic Mini a prezentat John Cooper Works Clubman facelift și John Cooper Works Countryman, ambele modele fiind echipate cu motorul de 2.0 litri care oferă 306 CP și 450 Nm.

MINI a publicat primele imagini și detalii cu noile John Cooper Works Clubman facelift și John Cooper Works Countryman. Ambele modele vin cu un pachet exterior mult mai agresiv, cu un interior orientat către sportivitate și cu o versiune nouă a motorului de 2.0 litri pe benzină.

Mini John Cooper Works Clubman facelift și John Cooper Works Countryman devin cele mai puternice modele de serie dezvoltate până acum de constructorul britanic. Sub capota cele două modele se află un motor de 2.0 litri pe benzină care acum oferă 306 cai putere (+75 CP comparativ cu vechea versiune) și 450 Nm (+100 Nm față de vechea variantă) disponibili între 1.750 și 4.500 rpm.

Resursele motorului sunt gestionate de o cutie automată Steptronic cu opt trepte și de sistemul de tracțiunea integrală All4. În aceste condiții, John Cooper Works Clubman facelift accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde, în timp ce SUV-ul de performanță este mai lent cu 0.2 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Pentru un plus de dinamism, britanicii spun că noile modele de performanță sunt acum mai rigide și dispun de o suspensie optimizată și de un diferențial blocabil pe puntea față.

Opțional, clienții vor putea comanda și suspensii cu amortizoare adaptive.

În cazul lui Mini John Cooper Works Clubman facelift, indiferent de timpul suspensiei, garda la sol a fost redusă cu 10 milimetri. Standard, clienții vor primi jante JCW de 18 inch, în timp ce pe lista de opționale apare și jante cu diametrul de 19 inch fabricate din materiale ușoare.

Pentru a putea controla cu precizie cei 306 cai putere, Mini a pregătit și un sistem de frânare îmbunătățit. Acesta include discuri cu diametrul de 360 de mm pe puntea față, respectiv 330 de milimetri pe puntea spate.

Pentru interior, britanicii propun scaune sport John Cooper Works cu tetiere integrate, un volan sport și un ecran central tactil cu diagonala de 6.5 inch. Din tot acest pachet nu putea lipsi și sistemul care schimbă modul de rulare în funcție de preferințele șoferului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru