Mini estimează o cerere puternică pentru noul său model electric: “Intrăm într-o eră în care mașinile electrice vor deveni o alegere normală pentru clienți”

de Paul Cosma
Miercuri, 10.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini se așteaptă la o cerere puternică pentru primul său model electric, peste 20.000 de clienți fiind deja interesați de noul Cooper SE. “Intrăm într-o eră în care mașinile electrice vor deveni o alegere normală pentru clienți,” au transmis reprezentanții companiei.

Mini a publicat marți primele imagini și informații tehnice cu Cooper SE. Primul model electric al mărcii britanice oferă un motor de 184 de cai putere și o baterie cu autonomie de 235 de kilometri.

Transferul puterii către roţile faţă se face prin intermediul transmisiei cu configuraţie într-o singură treaptă şi diferenţial integrat. Astfel, accelerația de la 0 la 60 km/h are loc în 3.9 secunde, iar cea de la 0 la 100 km/h are loc în 7.3 secunde, în timp ce viteza maximă este de 150 km/h.

Oficialii grupului BMW estimează că MINI Cooper SE va înregistra un success la public, peste 20.000 de clienți fiind deja interesați de achiziție.

“Intrăm într-o eră în care mașinile electrice vor deveni o alegere normală pentru clienții noștri,” a explicat Oliver Zipse, directorul de producție al grupului BMW. Zipse este văzut drept favorit la preluarea funcției de CEO al BMW, după ce Harald Krüger a anunțat că nu dorește să primească un nou mandat în 2020.

Potrivit Mini, noul Cooper SE se concentrează asupra performanței în dauna autonomiei.

Acesta este echipat cu o baterie Li-Ion cu o capacitate brută de 32.6 kWh, în timp ce capacitatea netă este de 28.9 kWh, iar autonomia oficială ajunge la 235-270 de kilometri. 

Autonomia a fost calculată conform standardului WLTP, însă Mini menționează o valoare a autonomiei corelată cu vechiul sistem NEDC pentru a oferi o comparație cu modele electrice deja existente pe piață.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru