Mick Schumacher, campion în Formula 3: "Sunt recunoscător că trăiesc acest vis"

de Daniel Popescu
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, a devenit campion în Formula 3 Europa în acest sezon și afirmă că este recunoscător pentru această performanță.

Șansele ca un pilot cu numele Schumacher să concureze din nou în Formula 1 cresc considerabil pe măsură ce Mick Schumacher progresează constant în ligile inferioare.

Fiul de 19 ani al septuplului campion mondial Michael Schumacher a devenit la sfârșitul săptămânii trecute campion în Formula 3 Europa, la capătul unui sezon echilibrat în care ocupa doar locul 10 după 14 dintre primele 30 de curse.

Germanul a concurat pentru echipa Prema și admite că este recunocator pentru performanța obținută. "Este dificil de descris în cuvinte. Mă simt recunoscător pentru ceea ce sunt capabil să trăiesc în acest moment, să trăiesc acest vis. Facem ceea ce iubim, așa ca să obțin și rezultate bune este cel mai bun sentiment pe care îl pot avea", a declarat el.

Schumacher a admis că a fost dificil să se concentreze pe parcursul sezonului ca urmare a atenției primite din partea presei prin prisma numelui pe care îl poartă. El a fost însoțit însă la curse de Peter Kaiser, un vechi prieten de familie al lui Michael Schumacher, și de managerul Sabine Kehm, care au gestionat situația.

"Am echipa lângă mine și oameni la care mă pot duce pentru a mă relaxa.

Asta a fost decisiv pentru a face față atenției care mi s-a acordat pentru a mă putea concentra pe curse și pe ceea ce îmi place, și anume să fiu pe circuit și să obțin timpi buni", a adăugat el.

În prezent nu este clar în ce competiție va concura Mick Schumacher în sezonul următor, însă presa germană a relatat recent că germanul a inițiat o serie de negocieri cu echipa ART pentru a participa în Formula 2. În acest ritm, sosirea lui Schumacher în Formula 1 ar putea fi iminentă, mai ales că Ferrari a anunțat deja că "poarta de la Maranello este întotdeauna deschisă" pentru tânărul pilot german.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • Felicitari ! Nu va trece mult si numele Schumacher va fi din nou prezent in F1.
    15 1
  • Frumos ca a castigat acest titlu.
    Desi mai este drum lung, are sanse mari ca in viitor sa participe intr-o competitie de F1.
    Eu i-am urmarit cateva curse insa nu are deloc stilul lui Michael, mai degraba este conservator si precaut, gen HaKkinen sau Raikkonen, insa numele de Schumacher il obliga mai mult decat in mod normal .
    Personal abia astept sa-l vad la Ferrari :) .
    Bafta Mick!
    10 1
  • Nu l-am urmarit, dar altii cu tati mai putini celebri erau deja in F1 la varsta lui, ceea ce ma face sa cred ca nu e tocmai cel mai bun din generatia lui.
    7 12
  • Sperante mari de la Mick Schumacher. Numele familiei are o stafeta destul de ridicata prin prisma tatalui sau.

    Nu are acelasi stil ca al lui Schuey dar inca e copil in comparatie cu taica-sau.

    @VitelulCabrat - ai partial dreptate: altii cu tati mai putini celebri erau/sunt in F1 la varsta lui. Insa trebuie sa mentionam doua aspecte:
    - acei tati mai putini celebri sunt sanatosi si au putut sa insufle copiilor sai anumite aspecte care i-ar fi putut ajuta sa fie mai buni si sa ajunga in F1;
    - unii dintre acei tati au investitit financiar pentru locul in F1 al copiilor sai.

    Mick e acolo pe fortele lui. In perioada in care putea invata meserie de la taica-sau, adica 14 ani, seniorul a avut acel accident oribil si nu mai e omul pe care il stiam noi.
    5 0
  • @Jugaru Cu siguranta Mick poate lua lectii de la alti campioni din F1, actuala sau din trecut. Mai e si unchiul Ralf pe acolo. hai sa nu-i plangem de mila, se invarte in lumea mare. Jean Todt vine la ei acasa cum vine o ruda sa te viziteze pe tine. Crezi ca nu i-ar gasi Todt imediat un campion care sa-l ajute? Ocon a ajuns undeva pe fortele lui, nu copiii de fosti piloti/campioni. Alonso la fel.
    Mick Schumacher nu e cel mai talentat al generatiei lui, sa fim seriosi. Nu si-a facut o cariera pe spatele lui tati(desi nu stim asta), dar e clar ca și numele il ajuta. Nu e vina lui.
    Insa toata treaba asta cu „Mick in F1” se datoreaza faptului ca poarta numele Schumacher, altfel nu auzi toata ziua ca un campion de F3 sa fie dorit atat de mult in F1. Deci...
    Desi nu cred ca are sanse sa ajunga la Ferrari nici ca pilot nr. 2. E totusi Ferrari. O sa ajunga probabil la vreo echipa gen Williams/TR sau cel mult un Haas/FI. Daca ajunge. Oricum e sprijinit de Mercedes, mai putin de Ferrari.
    Mai are multe de demonstrat. Pana la 19 ani a fost anonim prin alte competitii. Si sezonul asta in F3 si-a regasit ritmul abia in a 2a jumatate.
    Si din punctul meu de vedere, Prema chiar au un monopost superior, au dominat competitia. Au cele mai multe victorii cu Mick, dar si alti piloti au castigat, deci masina e la un nivel ridicat.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru