Mercedes neagă intenția de a se retrage din Formula 1: "Nu este adevărat"

de Daniel Popescu, Foto: Daimler
Joi, 30.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a negat speculațiile din presa internațională potrivit cărora Mercedes intenționează să se retragă din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2020.

Presa britanică a relatat miercuri că Mercedes intenționează să se retragă din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2020 și că o decizie finală va fi luată în 12 februarie, cu ocazia unei întâlniri a consiliului de administrație.

Cu toate acestea, Ola Kaellenius, CEO-ul Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes, a negat informația. "Nu este adevărat", a declarat Kaellenius pentru reporterii prezenți la evenimetul anual Industria Auto Germana, care are loc în această perioadă la Berlin.

În plus, o sursă din carul constructorului german a negat inclusiv informația potrivit căreia consiliului de administrație se va reuni în ședința în 12 februarie.

Presa britanică a speculat că intenția celor de la Meredes ar avea la bază îndeplinirea obiectivului de a reduce costurile cu 1.4 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2022, concomitent cu un plan de reducere a forței de muncă cu 10.000 de angajați.

Într-un astfel de scenariu, Mercedes urma să rămână în Formula 1 ca furnizor de motoare, după modelul pe care îl folosește în prezent Honda, ceea ce i-ar fi pemis să se bucure în continuare de o expunere mediatică majoră.

Nu în ultimul rând, aceleași surse afirmau că actuala echipă Mercedes ar urma să fie cumpărată de șeful Toto Wolff împreună cu omul de afaceri canadian Lawrence Stroll.

În plus, Stroll este interesat să cumpere constructorul britanic Aston Martin, caz în care actuala echipă Mercedes ar fi urmat să fie redenumită în Aston Martin din 2021.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Costel
    ii fain si partial necesar ca o iesit intr-un final si Ola doar ca sa reconfirme ceea ce v-oi spus cu subiect si predicat inca de ieri iar fiindca vacanta-i pe sfarsite si lucrurile serioase chiar trebuie sa elimine domol dar ferm aceste vodeviluri ale mass-media si pentru care nu pot sa nu constat cu neplacuta surprindere ca exista si-n prezent o doza semnificativa de risc in a genera astigmatisme chiar si pe AM dar numai in cazul acelor consumatori de F1 pentru care bagajul meschin a ceea ce inseamna cu adevarat anvergura celei mai importante intreceri auto de pe planeta le-o devenit obisnuinta iar lipsa minima a deferentei coroborata cu atat de nociva venerare a autosuficientei pentru mine devine un aspect foarte greu de cautionat
    17 4
  • Îi fain că Costeluș( nu, nu el a fost în operațiunea monstrul), fanul Nr 1 a lui "Fatal pt alții", nu a cauționat acest comentariu de echipa lui de suflet. Felicitări Costeluș! De neînțeles, dar suflet mare neîndoielnic!
    4 11
  • Intr-o lume in care imaginea conteaza foarte mult si intr-o competitie ce a ajuns de curand pe cele doua piete gigant in ceea ce privesc vanzarile, China si SUA, Mercedes ar trebui sa fie imbecili sa se retraga. Nu imposibil, dar imbecili...
    9 3
  • hahaha
    Stroll va plăti 182 de milioane de lire sterline pentru 16,7% din Aston Martin.
    Race point schima numele in 2021 in Aston Martin
    7 2
  • Daca doriti sa revedeti ...
    https://www.youtube.com/watch?v=NdD8gEGj0to
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru