Mercedes EQC se lansează în 4 septembrie: SUV-ul electric va fi disponibil pentru achiziție din 2019

de Daniel Popescu
Duminica, 29.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va prezenta SUV-ul electric EQC în cadrul unui eveniment care va avea loc la Stockholm în 4 septembrie, în timp ce vânzările vor începe în cursul anului viitor.

Mercedes EQC va deveni primul model electric de sine-stătător al constructorului german și va face parte dintr-o gamă extinsă de 10 modele electrice care vor fi lansate în următorii ani.

SUV-ul electric este deja testat intens în condiții extreme sub un camuflaj care ascunde principalele elemente de design.

Germanii au anunțat acum că prezentarea oficială a versiunii de serie va avea loc în 4 septembrie cu ocazia unui eveniment care se va desfășura la Stockholm (Suedia). Cel mai probabil, prima întâlnire cu publicul va avea loc la Salonul Auto de la Paris de la începutul lunii octombrie.

Până în prezent, Mercedes nu a oferit date tehnice oficiale pentru versiunea de serie a lui EQC. În varianta de concept, EQC este echipat cu două motoare electrice, unul montat pe puntea față, celălalt pe puntea spate, care dezvoltă împreună peste 400 de cai putere, ceea ce îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Acumulatorul are o capacitate de peste 70 kWh și oferă o autonomie de 500 de kilometri conform standardului NEDC, însă toate aceste date vor suferi unele ajustări în cadrul versiunii de serie.

Vânzările lui Mercedes EQC vor începe în cursul anului 2019.

Via InsideEVs

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Primul MARE pas al MERCEDES BENZ in zona vehiculelor EV, dupa modelul clasa B EV, scos din productie de mai bine de 1 an (care avea autonomie 200 km in ciclul NEDC).
    Asteptam autonomia declarata pentru modelul EQC in ciclul WLTP si pretul....
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru