Mercedes EQ S: noul sedan electric al germanilor "va fi la nivelul navei-amiral Clasa S" și se va lansa cel mai devreme în 2020

de Daniel Popescu
Sambata, 07.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat că va lansa un sedan electric de lux care va prelua elemente de la Clasa S și care va fi lansat în perioada 2020-2022, cel mai probabil cu numele EQ S.

Mercedes a început să ofere tot mai multe detalii despre gama de modele electrice pe care le va lansa în viitorul apropiat sub noul brand EQ.

Ultimul pe listă este EQ S, nume care a fost deja înregistrat de constructorul german și care anticipează lansarea unui sedan premium electric asemănător ca poziționare cu Clasa S.

De altfel, oficialii Mercedes au confrmat că pregătesc lansarea unui sedan electric inspirat din Clasa S, iar acesta va apărea pe piață în 2020 sau cel mai târziu în 2022. "Fără niciun dubiu, vom avea un model electric la nivelul Clasa S, dar nu va fi un Clasa S. Va fi un model electric de lux, vârf de gamă", explică Michael Kelz, șeful proiectelor pentru mașini de mari dimensiuni din cadrul Mercedes.

Informațiile vin la numai câteva zile după ce Mercedes a confirmat lansarea unui sedan electric de clasa medie care se va inspira din Clasa C.

Până acum, Mercedes a confirmat lansarea hatchback-ului EQ A și a SUV-ului EQ C. Conceptul EQ A are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, iar puterea totală furnizată este de 272 de cai putere.

Bateria de 60 kWh asigura o autonomie de 400 de kilometri. În cazul conceptului EQ C, cele două motoare oferă peste 400 de cai, iar bateria de 70 kWh asigură o autonomie de 500 de kilometri.

Până în 2025, Mercedes va lansa zece modele 100% electrice, toate urmând să fie produse pe platforma MRA (Modular Electric Architecture).

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Da, si marmota invelea ciocolata in staniol.
    6 10
  • O sa fie mai scumpa ca Tesla, o sa aiba autonomie mai redusa dar nu conteaza....este germana si peisanul cumpara!!
    7 12
  • Mi se pare mult mai corect asa, cu platforma si toata masina gandita de la inceput pentru propulsia electrica.
    5 3
  • De ce gargara cu 2020 sau poate 2022?De ce nu undeva prin 2018 sau chiar azi,ce e atat de greu pentru o marca "premium" bogata sa scoata o electrica?Tesla se vinde de ceva ani cu oarecare succes,de ce sa nu scoti si o masina electrica acum?Asteapta sa vada daca Tesla e o bula de sapun si da faliment si masinile electrice nu sunt viabile la vanzari sau asteapta un lobby nemtesc sa se modifice normele de poluare sa poata germanii sa vanda cazane nemanarite la noxe mai departe?Cand ma uit ce motoare are acum Mercedesul,1.5 Logan,noul lor 2.0 diesel tot Renault dar usor modificat,2.0 turbo pe benzina,amg,motorul de pe reno rs modificat pentru specificatiile
    pentru mercedes,stiu raspunsurile,sunt niste impotenti,d'aia se uita chinezii cu un ochi oblic la ei.
    7 11
  • AndreiRN
    Mai bine mai tarziu decat niciodata. Se misca greu nemti dar se misca. Totusi banuiesc ca va fi o masina cu mult aluminiu pt o eficienta ridicata.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru