Mercedes Clasa S, cu un pas mai aproape să devină autonom: modelul ajustează singur viteza inclusiv în viraje și intersecții

de Daniel Popescu
Joi, 06.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes Clasa S va primi noi funcții autonome, iar cele mai importante vizează ajustarea automată a vitezei inclusiv în viraje și intersecții și păstrarea unei distanțe mai sigure față de celelalte mașini din trafic.

Mercedes a anunțat că unul dintre modelele sale de referință, Clasa S, va primi în toamna acestui an un nou pachet cu tehnologii autonome.

Unele dintre cele mai interesante noutăți vizează îmbunătățirea funcțiilor Active Distance Assist Distronic și Active Steering Assist, prin care mașina va fi capabilă să mențină o distanță mai sigură față de celelalte vehicule din trafic atât pe banda de mers, cât și în momentul în care virează. În plus, viteza mașinii va fi ajustată automat în curbe și la intersecții.

Îmbunătățiri consistente va primi și funcția Active Lane Change Assist. Astfel, în cazul în care rulezi cu viteze cuprinse între 80 și 180 km/h și vrei să treci pe o altă bandă, trebuie doar să atingi indicatorul funcției. Pe parcursul următoarelor 10 secunde, mașina va schimba singură banda atunci când consideră că poate face acest lucru în siguranță, în funcție de distanța față de celelalte mașini și vitezele acestora.

Urmareste Automarket
Există însă și funcția Active Emergency Stop Assist, prin care mașina frânează automat dacă detectează că șoferul nu mai conduce în mod activ, iar sistemul Active Steering Assist este activat.

Toate aceste noutăți vor fi introduse pe Clasa S în toamna acestui an, când modelul va primi camere video și sisteme radar care vor permite pentru prima oară calcularea comportamentului șoferului pe baza hârtii și a datelor legate de navigație. În plus, șoferul va putea vedea ușor ce sisteme autonome sunt active atât pe ecran, cât și pe head-up display, iar funcțiile vor putea fi controlate doar de pe volan.

"Ne apropiem de obiectivul unui condus autonom mai rapid decât se așteaptă multă lume.

Din toamnă, noul Clasa S va fi capbil să sprijine șoferul mult ai bine decât toate sistemele care au fost disponibile până astăzi", afirmă Michael Hafner, șeful diviziei de conds autonom din cadrul Mercedes-Benz.

Via Daimler

Comentarii (4)

  • Cum spuneam si mai inainte, E Class are deja nivel de autonomie 4. Face lift-ul de la S Class o sa fie 4.5 deci foarte foarte aproape de autonomia totala. Cred ca si la asta daca ii scot functia care franeaza masina cand soferul nu mai conduce activ, o sa fie aproape acelasi lucru.

    Cred ca tot ce mai au de facut este sa imbunatateasca algoritmii si adaptabilitatea la situatiile din trafic. Nu e o simpla bagatela, dar cu pasii enormi care s-au facut in inteligenta artificiala, eu cred ca sunt foarte foarte aproape de realitate.

    Deja exista tehnologii care sa citeasca parametrii soferului, comportament, oboseala, atentie, tensiunea arteriala, etc etc. Pasul urmator va fi sa-i lege de dinamica masinii si situatia din trafic, apoi comunicarea intre vehicule care vor avea si ele datele respective, si in felul asta accidentele si chiar ambuteiajele ar trebui sa se reduca simtitor. Din pacate insa Big Brother va beneficia si el de toate datele :)
    5 1
  • prefer un sofer electronici pe un s - classe,
    0 0
  • andrei
    mai e mult pana la autonomie totala. si oricum trebuie facute multe si pe partea de legislatie. trebuie luat incet ca altfel vor fi probleme mari.
    3 0
  • Pentru un pic de perspectiva, mai jos e un clip cu un Porsche de acum 30 de ani pe Nuerburgring. Fata de masinile din ziua de azi, atunci chiar trebuia sa stii ce faci, in ce te bagi si cat sa intinzi coarda :):):) Sincer, mi-a dat cativa fiori pe sira spinarii, cu toate ca eram perfect constient ca sunt in fata monitorului. Arta !!!

    Ar fi intr-adevar foarte trist sa se piarda farmecul condusului, cu toata savoarea tehnologiilor futuriste care ne asteapta. La fel cum generatiile actuale nu mai stiu ce-i aia sa pleci de acasa cu gasca in padure, pe barba ta, sa schiezi la lumina lunii, sau sa pleci de unul singur pe munte.

    Sper din toata inima ca si nepotii mei sa mai prinda asa ceva. Pur si simplu fascinant:

    https://www.youtube.com/watch?v=OSMCfPASImQ
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru