Mercedes Clasa A va primi o versiune plug-in hybrid în 2019: prezentarea oficială ar putea avea loc în octombrie

de Daniel Popescu
Luni, 18.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clasa A va fi unul dintre modelele Mercedes care va primi o versiune plug-in hybrid, care va fi echipată cu un motor pe benzină de 1.3 litri și 163 CP și un motor electric de 91 CP.

Noua generație Mercedes Clasa A a fost prezentată oficial la începutul lunii februarie, iar pentru moment poate fi achiziționată de pe piața din România cu una dintre cele 3 versiuni de propulsie: două motoare pe benzină și o unitate diesel.

Constructorul german are însă planuri mari pentru electrificarea gamei de modele, iar Clasa A face parte din program, cu o versiune plug-in hybrid pregătită pentru comercializare în cursul anului viitor.

Mercedes nu a furnizat încă detalii tehnice despre versiunea plug-in hybrid, însă jurnaliștii publicației Autocar au avut acces la o serie de documente interne ale constructorului german. Astfel, versiunea hibridă cu încărcare la priza va avea un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1.3 litri și 163 de cai putere care va fi acompaniat de un motor electric care va genera echivalentul a 90 de cai putere.

Motorul pe benzină va pune în mișcare rotile de pe puntea față, în timp ce unitatea electrică va fi amplasată pe puntea spate pentru ca modelul să ofere astfel tracțiune integrală.

Unitatea pe benzină este deja disponibilă pe versiunea A 200, iar noul plug-in hybrid va fi cunoscut sub numele A 250e 4Matic.

În plus, surse din cadrul constructorului de la Stuttgart afirmă că germanii se gândesc și la o versiune mai modestă a sistemului plug-in hybrid, cu același motor electric de 90 de cai putere, dar cu o versiune de 136 de cai putere a motorului de 1.3 litri.

Prezentarea oficială a noii versiuni PHEV ar putea avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Paris din luna octombrie.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Ce autonomie ar avea in mod 100% ELECTRIC ?!
    Daca este vorba doar de 2 km aidoma TOYOTA Yaris .....pardon....
    7 1
  • este plugin....nu stupid/hibrid ca la toyota. adică este hibrid pe bune cu o baterie pentru probabil 50km. dar prețul cred că o să fie uriaș.
    3 3
  • Edikkk
    Dle Bughy hibrida plungin este bună darrrr fiind o struto cămila are anumite dezavantaje

    autonomie mică în km față de cea full electrică , adică o va da în consum de carburant poluează pentru ce depăşeşte electric range

    este mult mai grea decât cea hibridă non plugin, adică consum mare, înafara la viteze mai mari mai ales

    avantajul este preţul mult mai mic decât o full electrică al unei hibride plugin


    Deci hibridele non plugin sunt mai bune din anumit punct de vedere, dar cele plugin clar mult mai ecologie la final


    Depinde de bani mai mult.
    3 2
  • @bughy....probabil 50 km, pretul cred....

    iar eu sunt SIGUR ca vorbesti prin somn
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru