Mercedes cheamă în service peste 1.700 de mașini în România: posibile defecțiuni electrice care pot declanșa airbagul șoferului

Publicat marţi, 13.03.2018 10:13 de Petre Barac

Mercedes a anunțat că mai multe dintre modelele sale din segmentele compact și mediu vor fi chemate în service în România pentru defecțiuni electrice care pot duce la deschiderea airbagului șoferului.

Mercedes a trimis o notificare către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor potrivit căreia va desfășura o campanie de chemare în service pentru peste 1.700 de mașini din România.

Motivul este reprezentat de o posibilă defecțiune electrică a coloanei de direcție care ar putea duce la o declanșare a airbagului șoferului.

Descrierea problemei arată în felul următor: “În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler AG a constatat faptul că este posibil ca legarea la masă din punct de vedere electric a coloanei de direcție să nu corespundă specificațiilor. În cazul unei descărcări electro-statice combinată cu o eventuală avariere a contactelor din cadrul modulului de cuplare a tubului coloanei de direcție, s-ar putea ajunge la o declanșare nejustificată a airbagului șoferului. O eventuală problemă prezentă la contactele din modulul de cuplare tub coloană direcție îi este afișată șoferului înaintea unei declanșări nejustificate a airbagului de șofer, printr-un mesaj de avertizare cu privire la airbag în bord, prin intermediul martor airbag de culoare roșie.”

Cele 1.721 de autovehicule afectate în România sunt Clasa A (model 176), Clasa B (modele 242 și 246), CLA (model 117), GLA (model 156), Clasa C (model 205) și GLC (model 253).

Lista seriilor modelelor rechemate poate fi consultată aici.

Potrivit Mercedes, costurile acestei campanii vor fi suportate de Daimler AG. Clienții vor fi informați prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparații autorizat Mercedes.

Via ANPC

  • @zarnesteanu, marţi, 13.03.2018 10:23

    ai cuvantul. Povesteste-ne frumos cum sta treaba

  • someone, marţi, 13.03.2018 11:06

    eu zic ca e mai bine sa se deschida decat sa nu se deschida :)))) acum serios, doamne fereste sa se deschida pe autostrada la viteza de croaziera

  • viv, sâmbătă, 24.03.2018 13:13

    Rusine!In decurs de doi ani este a doua oara!De parca ar avea asa zize service-uri in fiecare oras!Ma jignesc daca ei cred ca-mi fac vreo onoare cu privire la gratuitatea lucrarii!