Mercedes cheamă în service peste 1.700 de mașini în România: posibile defecțiuni electrice care pot declanșa airbagul șoferului

de Petre Barac
Marti, 13.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat că mai multe dintre modelele sale din segmentele compact și mediu vor fi chemate în service în România pentru defecțiuni electrice care pot duce la deschiderea airbagului șoferului.

Mercedes a trimis o notificare către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor potrivit căreia va desfășura o campanie de chemare în service pentru peste 1.700 de mașini din România.

Motivul este reprezentat de o posibilă defecțiune electrică a coloanei de direcție care ar putea duce la o declanșare a airbagului șoferului.

Descrierea problemei arată în felul următor: “În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler AG a constatat faptul că este posibil ca legarea la masă din punct de vedere electric a coloanei de direcție să nu corespundă specificațiilor. În cazul unei descărcări electro-statice combinată cu o eventuală avariere a contactelor din cadrul modulului de cuplare a tubului coloanei de direcție, s-ar putea ajunge la o declanșare nejustificată a airbagului șoferului. O eventuală problemă prezentă la contactele din modulul de cuplare tub coloană direcție îi este afișată șoferului înaintea unei declanșări nejustificate a airbagului de șofer, printr-un mesaj de avertizare cu privire la airbag în bord, prin intermediul martor airbag de culoare roșie.”

Cele 1.721 de autovehicule afectate în România sunt Clasa A (model 176), Clasa B (modele 242 și 246), CLA (model 117), GLA (model 156), Clasa C (model 205) și GLC (model 253).

Lista seriilor modelelor rechemate poate fi consultată aici.

Potrivit Mercedes, costurile acestei campanii vor fi suportate de Daimler AG.

Clienții vor fi informați prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparații autorizat Mercedes.

Via ANPC

Comentarii (3)

  • @zarnesteanu
    ai cuvantul. Povesteste-ne frumos cum sta treaba
    2 3
  • someone
    eu zic ca e mai bine sa se deschida decat sa nu se deschida :))))
    acum serios, doamne fereste sa se deschida pe autostrada la viteza de croaziera
    4 1
  • Rusine!In decurs de doi ani este a doua oara!De parca ar avea asa zize service-uri in fiecare oras!Ma jignesc daca ei cred ca-mi fac vreo onoare cu privire la gratuitatea lucrarii!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru